“Οι προοπτικές δεν είναι καλές για το προσφυγικό… Η Ευρώπη δεν είναι αποτελεσματική, όπως βλέπετε”, είπε ο πρώην ΥΕΘΑ και Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ.

Ο κ.Αποστολάκης είπε ότι το προσφυγικό είναι ένα θέμα που θα μας απασχολεί για χρόνια και δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση.

Για τη αποτροπή στη θάλασσα ο Ναύαρχος Αποστολάκης είπε ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει αποτελεσματικά. “Μπορείς να ελέγχεις τα θαλάσσια σύνορα σου, αλλά όπως έχουμε πει πολλές φορές όταν πέφτουν άνθρωποι στη θάλασσα δεν έχεις περιθώρια”.

Για την Ευρώπη είπε ότι “μια τραβηγμένη άποψη, είναι δίδονται σ΄ αυτούς τους ανθρώπους ταξιδιωτικά έγγραφα, για να μπορούν να φεύγουν. Η Ελλάδα πρέπει να επιβιώσει”, είπε απαντώντας στην επισήμανση της δημοσιογράφου Μ.Αναστασοπούλου, ότι αυτό θα επιφέρει τιμωρία της Ελλάδας.

Δείτε τι είπε στον ΣΚΑΙ και για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου που μπορεί να προκαλέσει η Τουρκία.

 

Militaire.gr: “Η Ελλάδα πρέπει να επιβιώσει” – Αποστολάκης για προσφυγικό και ελληνοτουρκικά from Militaire.gr on Vimeo.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016