Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ,υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ σε τηλεοπτική του “μονομαχία” με τον πρώην ΑΝΥΕΘΑ Γιάννη Ραγκούση ρωτήθηκε για την πολιτική του 1 προς 5 στο δημόσιο που έχει εξαγγείλει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης . Δηλαδή για κάθε 5 αποχωρήσεις θα προσλαμβάνεται 1.
Ο κ.Ραγκούσης έθεσε το θέμα χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των ΕΔ οι οποίες κατά την άποψή του θα πληγούν απ΄ αυτό το μέτρο. Ο κ.Κυρανάκης του απάντησε με το ερώτημα που τα έχει ακούσει αυτά και ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ σε βίντεο που ανάρτησε είχε την δημόσια δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο κ.Κυρανάκης σε άλλη τηλεοπτική του εμφάνιση απάντησε για το 1 προς 5 υποστηρίζοντας ότι αυτό δεν υα ισχύσει για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.
Συνεπώς το 1 προς 5 δεν το γράφει η Αυγή μόνο, ισχύει ως πολιτική άποψη της ΝΔ.

Για τις ΕΔ και τα Σώματα Ασφαλείας θα ΄χουμε το χρόνο να αναφερθούμε μέχρι τις εκλογές. Και θα αναφερθούμε στις πολιτικές που έχουν ασκήσει σ΄ αυτούς τους χώρους όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει. Το 2012 -14 έτσι κι αλλιώς δεν είναι και τόσο μακριά ώστε να μην θυμόμαστε τι συνέβη και στις ΕΔ και στα ΣΑ.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016