Ο ΑΝΥΕΘΑ Πάνος Ρήγας μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ “Πάμε αλλιώς”, απάντησε σε ερώτημα σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για την τροπολογία “αντισταθμιστικών” που συνοδεύει την σύμβαση για την αναβάθμιση των F-16.

Ο κ.Ρήγας είπε:

“Η αναβάθμιση των F-16 που έχει προχωρήσει δεν είναι θέμα νομοσχεδίου. Αυτό που αναφέρετε αφορά μια τροπολογία η οποία θα δούμε με τι μορφή θα έρθει, θα το συζητήσουμε με τον κ. Αποστολάκη. Αφορά χρήματα τα οποία η Lockheed Martin ως εταιρεία οφείλει στην ελληνική βιομηχανία από προηγούμενες συμβάσεις. Θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια. Θα έρθει το επόμενο διάστημα, όπως και μια σειρά από νομοσχέδια, ανάμεσα τους και αυτό του ΥΠΕΘΑ με ζητήματα της αρμοδιότητάς μου, που επιλύουν προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις”.

Για την υπουργοποίηση του Ε. Αποστολάκη ο ΑΝΥΕΘΑ δήλωσε:

“Η κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός της χώρας που έχει την ευθύνη για τον ορισμό του υπουργικού συμβουλίου και εγώ προσωπικά θεωρούμε ως πολύ θετικό ότι ο Ναύαρχος Αποστολάκης είναι αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας. Έχει και τη γνώση και τη συνέχεια σε ό,τι αφορά το επιχειρησιακό για να προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα με ασφάλεια τα εθνικά ζητήματα. Ταυτόχρονα, δίνουμε ένα μήνυμα για την εξασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή, πάντα στη βάση του ειρηνικού μας δόγματος, και ο κ. Αποστολάκης μπορεί να το υπερασπιστεί και να το υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016