Όλο το προσωπικό της 8ης Μεραρχίας είναι το Σαββατοκύριακο “μέσα”, λόγω της επίσκεψης που κάνει η ΥΦΕΘΑ συνοδευόμενη από τον Α/ΓΕΣ σε μονάδες. Γιατί έπρεπε να γίνουν αυτές οι επισκέψεις Σαββατοκύριακο μόνο το ΓΕΣ μπορεί να μας το απαντήσει, αλλά έχουμε την υποψία ότι ούτε καν πέρασε από το μυαλό κάποιου εκεί ψηλά στην ηγεσία του η ταλαιπωρία του προσωπικού. Κι ας διανύουμε έτος Μέριμνας Προσωπικού.
Η επίσκεψη όμως συμπίπτει και με μια καταγγελία που έρχεται από μονάδα των Ιωαννίνων. Καταγγελία που έγινε στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων και συνοδεύεται και από φωτογραφίες.
Η καταγγελία:
Από όταν κατατάχθηκα την άνοιξη στη μονάδα 625 στο Πέραμα Ιωαννίνων και για μήνες, μέχρι που απολύθηκα πριν λίγο καιρό οι εικόνες με τις οποίες ερχόμασταν αντιμέτωποι ήταν οι εξής:
 
Αράχνες και ιστοί στα λουτρά και πραγματικά σμήνη εντόμων στις τουαλέτες. Σου έμπαιναν στη μύτη και στα μάτια. Λίμνες από νεκρά έντομα είχαν σχηματιστεί τον Αύγουστο στους νιπτήρες. Οι τουαλέτες βρώμαγαν έντονη βοθρύλα. Κοριοί μας περπατούσαν επί μήνες στους θαλάμους. Δεν τα έβλεπαν αυτά ο λοχαγός  και οι στρατοπεδάρχες … Ο ταξίαρχος που έκανε επιθεώρηση το καλοκαίρι; Όχι μόνο ο στρατός μας θέλει σκλάβους του αλλά δουλεύουμε και κάτω από συνθήκες που προσβάλλουν την υγεία και την αξιοπρέπειά μας.
Η φωτογραφία με τους κοριούς είναι τραβηγμένη τον περασμένο Μάιο.
Οι επόμενες είναι τον Ιούνιο και Ιούλιο
Οι φωτογραφίες με τους νεροχύτες τραβήχτηκαν στις 7 και 9 Αυγούστου.
Η τελευταία φωτογραφία με το λάστιχο τραβήχτηκε τον Σεπτέμβριο.
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016