Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

από το minytor.blogspot.gr

Το δεύτερο video από το περιστατικό με τη Κ/Φ του ΠΝ Νικηφόρος δημοσιοποιήθηκε από το twitter στο οποίο φαίνεται ένα δεύτερο σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς στη δεξιά πλευρά και μπροστά από τη πλώρη της Ελληνικής Κ/Φ

 

Η ανάλυση και του δεύτερου video “χολιγουντιανής” παραγωγής της Τουρκικής Ακτοφυλακής μας βοηθάει να βγάλουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα.

Κατά αρχήν σε κάποιο καρέ του video φαίνεται ένα σωσίβιο αποκαλύπτει σε εμάς που δεν ήμασταν παρόντες στο συμβάν τη ταυτότητα του δεύτερου τουρκικού ταχύπλοου σκάφος. Είναι το TSGS11.

 

Turkish Coast Guard boat  KAAN 20 class
Length (LOA) : 22,55m
Beam, Max : 4,76m
Draught : 1,30m
Max Speed : 60+ knots
Propulsion : Diesel, MTU 2×1100 kW
Drive Sysytem : Twin Disc ASD or Water jet
Range (miles) : 300+
Displacement (tonne) : 36
Crew + (Passanger) : 4 + 10
Fuel Capacity : 4500 lt
Fresh Water Capacity : 500 lt
Endurance (Day) : 2 days

Στα πρώτα λεπτά του video φαίνεται ένα δεύτερο μεγαλύτερο σκάφος σαν να ακολουθεί τη Κ/Φ Νικηφόρος.
Προφανώς πρόκειται για την ακταιωρό που έχει έρθει ήδη σε επαφή με τη Κ/Φ.

 

Από τη σιλουέτα του μάλλον επιβεβαιώνεται  πως πρόκειται για σκάφος κλάσης SAR 33 και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες Ελλήνων ψαράδων πρόκειται για το TCGS-64.

Στη συνέχεια του video το TCSG11 πλησιάζει τη Κ/Φ Νικηφόρος από τα δεξιά και αφού κινείται παράλληλα για λίγα λεπτά επιχειρεί ένα παράτολμο ελιγμό περνώντας κάθετα στη πορεία της Κ/Φ από τα δεξιά στα αριστερά.σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων.

Μετά τον επικίνδυνο ελιγμό του TCSG 11 φαίνεται στο βάθος η τουρκική ακταιωρός να περνά πίσω από τη Κ/Φ κάθετα στη πορεία της μερικά μίλια μακριά.

Η Κ/Φ παρά την απρόβλεπτη και επικίνδυνη πορεία του τουρκικού σκάφους δεν παρέκκλινε στο ελάχιστο της πορείας της αλλά και τη ταχύτητας της.

Ελπίζουμε οι Τούρκοι ναυτικοί να κατάλαβαν πως αν και σε πλοίο οι Έλληνες ναυτικοί έχουν βαθιές ρίζες στις θάλασσες αυτές ώστε να τους κουνήσει ένα “αεράκι” από τις θέσεις τους.

Ευχαριστούμε πάντως για τα video που επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη πολλοί από εμάς να γνωρίζαμε, την αποφασιστικότητα και τη Ψυχή του Έλληνα Στρατιώτη παρά τα όσα περνά αυτή την εποχή.  ΝΤ

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016