Απάντηση στην Άγκυρα για το ζήτημα της απέλασης “γκιουλενιστών” έδωσε ο ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας Νικόλα Ντιμιτρόφ σε εκδήλωση του think tank «Εταιρεία Νοτιοανατολικής Ευρώπης» σε χώρους της γερμανικής βουλής.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει ζητήσει το κλείσιμο των ιδρυμάτων και την έκδοση Τούρκων οπαδών του Γκιουλέν. Ο Ντιμιτρόφ χαρακτήρισε φίλη χώρα την Τουρκία,  τόνισε όμως πως «ανάμεσα σε φίλους θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι δεσμεύσεις που προκύπτουν από το εθνικό και από το διεθνές δίκαιο». Το ζήτημα της απέλασης δεν είναι πολιτικό αλλά νομικής φύσεως. «Η Τουρκία ήταν πάντα ένας σθεναρός υποστηρικτής της ένταξής μας και είμαι σίγουρος ότι θα επιτευχθεί μια λύση που θα είναι και για τους δύο αποδεκτή», δήλωσε ακόμη ο Ν. Ντιμιτρόφ.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016