Η έκθεση του αμερικανικού ΥΠΕΞ για τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Ελλάδα το 2019, καταγράφει λίγα περιστατικά θρησκευτικής βίας -κυρίως λεκτικής- περιλαμβάνει στατιστικά στοιχεία τα οποία αποτυπώνουν τις απόψεις των Ελλήνων πολιτών για θρησκευτικά ζητήματα και γενικώς δίνει μια εικόνα πολύ καλύτερη σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Παρόλα αυτά στην έκθεση αναφέρεται ότι “οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ εξέφρασαν ανησυχίες για αντισημιτικές και αντιμουσουλμανικές πράξεις και ρητορικές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και κατήγγειλαν τους βανδαλισμούς θρησκευτικών χώρων, συμπεριλαμβανομένης της βεβήλωσης του Ισλαμικού νεκροταφείου στην Αλεξανδρούπολη. Ο Πρέσβης συνεργάστηκε με τον Υπουργό Άμυνας για να διευκολύνει τη συνεισφορά του Υπουργείου Άμυνας στα αρχεία του Μουσείου Μνήμης του Ολοκαυτώματος των ΗΠΑ”.

Να σημειώσουμε ότι η έκθεση του αμερικανικού ΥΠΕΞ αφορά και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την κυβέρνηση της ΝΔ.

Διαβάστε όλη την έκθεση ΕΔΩ

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016