Θερμή υποδοχή των Γάλλων στην αντιπροσωπεία της ΓΔΑΕΕ για τις φρεγάτες Bellhara

Οι Γάλλοι υποδέχτηκαν με πολύ θερμό τρόπο την αντιπροσωπεία της ΓΔΑΕΕ στα ναυπηγεία της Λοριάντ ,όπου και ναυπηγούνται οι νέες φρεγάτες Bellhara. Λογικό αφού είμαστε οι πρώτοι πελάτες εκτός Γαλλίας.

Ο Γενικός Διευθυντής Αντιναύαρχος (εα) Κυρ. Κυριακίδης ζήτησε το αυτονόητο: όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα. Στη φωτό πάντως φαίνεται να ΄χει…ενεργό συμμετοχή στη ναυπήγηση.

Η επίσκεψη του Κ.Κυριακίδη δεν είχε να κάνει με τις φρεγάτες μόνο. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΔΑΕΕ, επισκέπτεται την έκθεση αμυντικού υλικού EUROSATORY 18, που πραγματοποιείται στο Παρίσι και αφορά συστήματά Στρατού Ξηράς και Ασφαλείας, απο 11-14 Ιουνίου
Στα πλαίσια της επίσκεψης του επισκέφθηκε τις συμμετέχουσες Ελληνικές εταιρείες ΕΑΣ, Intracom (IDE) και Theon καθώς και το περίπτερο του Πεδίου Βολής Κρήτης (ΠΒΚ). Επιπλέον είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολλές εταιρείες που ήδη συνεργάζονται με το ΥΠΕΘΑ και να ενημερωθεί για νέες δυνατότητες και προϊόντα καθως και με ομολόγους του άλλων χωρών.

Στα πλαίσια ενημέρωσης του για τις δυνατοτητες της Γαλλικής Αμυντικης Βιομηχανίας επισκέφθηκε σήμερα και τις εγκαταστάσεις (ναυπηγεία) της Group Naval στην πόλη Lorient.

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016