Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ελληνική εξαγωγή αμυντικού υλικού. Η ανακοίνωση της ελβετικής κυβέρνησης σχετικά με την ανάθεση προμήθειας 187 εκ ελβετικών φράγκων για ηλεκτροοπτικά συστήματα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει 8.385 νέα όργανα νυχτερινής όρασης, 1.040 νέα όργανα θερμικής απεικόνισης και 5.700 ήδη υπάρχοντα όργανα night vision για αναβάθμιση, στη Γαλλοελβετική εταιρία Vectronix (του Ομίλου Safran),έχει ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την αμυντική της βιομηχανία.

Στις 29 Νοεμβρίου 2017 η ΘΕΩΝ Αισθητήρες (THEON) είχε ανακοινώσει τη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας με την Vectronix  , όπου ανακοίνωνε τη συνεργασία με την Γαλλοελβετική εταιρεία. Η συνεργασία αυτή προχώρησε με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Η ελληνική εταιρεία THEON όχι μόνο θα αναλάβει την παραγωγή κάποιων από τα προϊόντα νυχτερινής όρασης της ελβετικής εταιρίας (λόγω υψηλού επιπέδου engineering, αλλά και οικονομικότερου κατασκευαστικού κόστους), αλλά θα συμμετέχει από κοινού στους δύο μεγάλους αντίστοιχους διαγωνισμούς του γαλλικού στρατού, σπάζοντας κάθε προηγούμενο στη Γαλλία στον τομέα αυτό.
Το μεγαλύτερο κομμάτι της ελβετικής προμήθειας, αφορά την αναβάθμιση ήδη υπαρχόντων οργάνων νυχτερινής όρασης που θα αναλάβει η THEON με προτεραιότητα στα δίκυαλα της ΤΗΕΟΝ. Λόγω της ελβετικής νομοθεσίας περί αντισταθμιστικών για τον κύριο ξένο υποκατασκευαστή που είναι η ΤΗΕΟΝ θα πρέπει να συναρμολογηθούν στην Ελβετία. Για τον ίδιο λόγο, η αγορά των λυχνιών θα γίνει απευθείας από την Vectronix, αν και βέβαια αυτό δεν επηρεάζει την ΤΗΕΟΝ εφόσον δεν κατασκευάζει λυχνίες. Αυτά όμως δεν ακυρώνουν το γεγονός που είναι ότι το τελικό προϊόν θα είναι αποκλειστικά ελληνικής σχεδίασης και παραγωγής.

Η ΤΗΕΟΝ Sensors, συμμετέχει στους περισσότερους διαγωνισμούς στην Ευρώπη όπου υπάρχει νομοθεσία για τα ΑΩ. Α.Ω υπάρχουν σε Δανία, Ολλανδία, Πολωνία και Ελβετία.
Η THEON έχει επικρατήσει μέχρι στιγμής σε μεγάλους ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς (Σουηδία, Δανία, Ολλανδία, Λιθουανία, Γερμανία) και κυριαρχεί στην Ευρώπη στον τομέα της νυχτερινής όρασης.
Υπάρχει μέλλον
Το μέλλον είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον αφού αναμένεται η απόφαση της Αυστρίας για την παροχή δίκυαλων νυχτερινής όρασης στις Ειδικές και Ένοπλες Δυνάμεις της, η κατάθεση προσφορών στους γαλλικούς διαγωνισμούς και προς το τέλος του χρόνου στους αγγλικούς. Οι πιθανότητες είναι 100% με το μέρος της ΤΗΕΟΝ, μιας και όλες οι σημαντικές ευρωπαϊκές εταιρίες σπεύδουν να συνάψουν συμμαχίες μαζί της για τα μονόκυαλα και δίκυαλά της . Η THEON θεωρείται μία από τις τρεις πιο επιτυχημένες εταιρίες στον κόσμο με τον μεγαλύτερό της ανταγωνιστή την αμερικανικήL‐3,πολυεθνική κολοσσός με τζίρο 9,5 δις δολάρια.
Η L‐3 είναι σήμερα η κορυφαία εταιρία στον κόσμο και αποτελεί τον κύριο προμηθευτή του Αμερικανικού Πενταγώνου της Αυστραλίας και της Σαουδικής Αραβίας μεταξύ άλλων.
Και εδώ ακριβώς είναι η μεγάλη μάχη που αναμένεται για το ποια εταιρία θα είναι η πρώτη στον κόσμο σε δυο μήνες. Όταν η L‐3 θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη ΤΗΕΟΝ, η οποία έχει συνάψει στρατηγική συμμαχία με την HARRIS night vision, τη δεύτερη εταιρία νυχτερινής όρασης μετά την L‐3! Πιο συγκεκριμένα, η HARRIS εδώ και τρία χρόνια στα δίκυαλα της χρησιμοποιεί το NYX της ΤΗΕΟΝ και το προωθεί με το εμπορικό της σήμα ως F5032. Η προμήθεια του Αμερικανικού Σώματος Πεζοναυτών (US Marine Corps) αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ σε ποσότητα την Ελβετική προμήθεια για δίκυαλα σε μια μαμούθ σύμβαση πλαίσιο διάρκειας 4 χρόνων, όπως αντίστοιχα αγοράζουν όλες οι προηγμένες χώρες.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016