Διαξιφισμοί

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)
από τον Κων. Φράγκο


Άκης, ο Άρχοντας
Αποφυλακίστηκε (οριστικά; ) ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά από πολυετή φυλάκιση καταδικασθείς για λεηλασία του Δημοσίου.
Ένας ανάμεσα στα 5 – 10 αρχιλαμόγια της 30ετίας 1985 – 2015. Ίσως, όχι ο πρώτος στην ιεραρχία της αρπαχτής.

Υπήρξε Μέγας όντως. Μεγαλοϋπουργός του ΠΑΣΟΚ, αναπληρωτής Πρωθυπουργός (σ.σ. ο μεγάλος Αντιφατικός σίγουρα γνώριζε τα «χαρίσματά» του όταν του ανέθετε τα καθήκοντα) χωρίς κανένα έλεγχο, ποτέ από τους προϊσταμένους του και το Νόμο. Γνώριζε να μηδενίζει την ισχύ προϊσταμένων, Πρωθυπουργών, να τους παραλύει, να τους κάνει άβουλους. Θα σταθώ ιδιαίτερα στον μοιραίο κ. Σημίτη τον οποίο ο Άκης είχε εξουδετερώσει πλήρως. Τον λοιδορούσε και τον ειρωνευόταν.

Ήταν απόλυτα κυρίαρχος στους εξοπλισμούς και μετά το Υπουργείο Ανάπτυξης επί Σημίτη. Αγόραζε ο,τι ήθελε και όσο το ήθελε. Η απόφασή του επείχε θέση Νόμου.
Ήταν γαλαντόμος, Άρχοντας, ανοιχτοχέρης. Γιόρταζε, αριστοκρατικά, γενέθλια στην Αθήνα (στοά Απότσου) και την επιούσα στο Χαγιάτ Θεσσαλονίκης. Τάιζε πιράνχας, παπαγάλους, παπαγαλάκια και σπουργιτάκια ακόμα. Είχε στην αυλή του, τους πιστούς του που επιφύλασσαν, οι περισσότεροι, τη γνωστή τύχη! Αχαριστία, προδοσία!

Ήταν ακόρεστος, αχόρταγος, άατος, βουλημικός (σ.σ. είπαμε όχι ο μόνος). «Το χρήμα είναι δεσμός όλων των δεσμών. Είναι καθολική πόρνη, ο καθολικός μαστροπός των ανθρώπων και Εθνών» είχε αποφανθεί ο Καρλ Μαρξ.
Ερεύνησα με τη δέουσα προσοχή: Δεν βρήκα ούτε μία προμήθεια χωρίς σκιά.

Ο Άκης έδειχνε γενναίος. Αλλά δείλιασε, οπισθοχώρησε και άφησε να διασύρονται και να σέρνονται στη φυλακή η πολύτεκνη κόρη του και η σύζυγός του για αμαρτίες δικές του. Δεν συγκάλυψε, δεν ανέλαβε τις ευθύνες του. Αποδείχτηκε ένα ανθρωπάριο. Δεχόταν απειλές; Δεν γνωρίζω.

Θα μπορούσε σήμερα αυτός που φίλοι του τον ονόμασαν μεγαλύτερο γκάγκστερ της μεταπολίτευσης και που χλευάζεται και περιφρονείται ακόμη και από μεγαλύτερους άρπαγες από αυτόν, να ήταν ένα αξιοσέβαστο δημόσιο πρόσωπο. Ν’ αποβάλλει την εικόνα του Αρχιλαμόγιου, του Αρχιερέα της Διαπλοκής και να ενδυθεί αυτή του Αποκαλυπτή. Να προσφέρει υπηρεσίες, αφού με τους ικανότατους δικηγόρους του (κ. Παγουρόπουλος, Νικολάου) που δεν μπόρεσαν να τον διασώσουν, εξασφάλιζε ένα διακανονισμό με το Κράτος εξασφαλίζοντας τα αναγκαία για την οικογένειά του και εαυτόν. Τα υπόλοιπα να τα επέστρεφε.

Να τα πει ή να τα γράψει όλα. Δηλαδή:
Από ποιους εισέπραττε; Κατά περίπτωση, και πόσα.
Ποιους, με τη σειρά «λάδωνε»;
Ποιον είχε συνέταιρο στα ΜΜΕ;
Πώς έγινε η καταλήστευση και ξεπούλημα της Τράπεζας ΜΤΣ (Γενική);
Όταν αυτός «γονάτιζε» το ΥΕΘΑ τί γλέντια και «φεστιβάλ» γίνονταν σε άλλα Υπουργεία από συναδέλφους που σήμερα δείχνουν πως τον λυπούνται. Το ΥΕΘΑ δεν είναι το μόνο Υπουργείο στο οποίο καταλησθεύθηκε το Δημόσιο χρήμα. Να θυμηθούμε τους Ολυμπιακούς…

Με πόσα «χρύσωνε» την α’ σύζυγό του για να λάβει διαζύγιο κ.α. και
Με πόσα πριμοδότησε κάθε βουλευτή στις εκλογές του 2000 για να αλλάξει τους συσχετισμούς ισχύος του ΠΑΣΟΚ κα, κα.
Μια τέτοια ενέργεια θα τον εξιλέωνε και θα απέσυρε το στίγμα από αυτόν και την οικογένειά του, θα προσέφερε τεράστια υπηρεσία στην εξυγίανση του πολιτικού κόσμου.

Μην ξεχνάμε ότι ο Άκης δεν βαρύνεται μόνο για χρηματισμό, αλλά και για δωσιλογισμό. Πώς θα λεγόταν η πράξη προμήθειας προβληματικών ή άχρηστων πολεμικών υλικών;
Δεν πρόλαβε να αποφυλακιστεί και κλήθηκε πάλι σε απολογία για μία αρπαχτή 700.000 ελβ. Φράγκων. Και πάλι αρνήθηκε κάθε σχέση. Τα φόρτωσε στον ….., Ζήγρα, έναν από τους ταμίες του. Πρόσθεσε «εγώ τότε ασχολούμην με εθνικά θέματα» και γέλασε το Πανελλήνιο. Κι ο Σημίτης με εθνικά θέματα βασανιζόταν που τον παρακολουθούσε άπραγος.

Άσχετο
Ο περί ου ο λόγος Υπουργός γνωρίζει δώδεκα τρόπους να προσπορίζεται χρήματα από το Δημόσιο, εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή.
Εμμανουήλ Ροΐδης

Το Ναυτικό, το Ναυτικό πολύ το αγαπώ.
Ο Αμερικανικός Αεροπορικός Κολοσσός Lockheed – Martin αφού κέρδισε, εν Ελλάδι, τον εκσυγχρονισμό των γηραιών αεροσκαφών του ΠΝ (P-3) και τον εκσυγχρονισμό, επίσης, των μεσόκοπων F-16 προχωρεί, όπως πληροφορούμαι, και στη διεκδίκηση του εκσυγχρονισμού των, γερμανικής κατασκευής, φρεγατών ΜΕΚΟ.

Τί ψάχνει ο κ. Γιώργος Αμυράς;
Ο συμπαθής βουλευτής του Ποταμιού;
Υπέβαλε ερώτηση στη Βουλή (ΥΕΘΑ, Υπ. Υγείας, Υπ. Ναυτιλίας) με την οποία ζητάει να μάθει, λεπτομερώς, ποιες και πόσες πτήσεις ιπτάμενων μέσων έγιναν προς Ικαρία, και για ποια αίτια, από το 2015 μέχρι και σήμερα.
Λέτε να ξέρει κάτι ο Αμυράς που δεν το ξέρουμε εμείς;

Εκσυγχρονισμός F-16
Προχωράει ενώ δεν έχουν παύσει να κυκλοφορούν οι απόψεις ότι το τίμημα είναι διογκωμένο και οι δόσεις επιβαρυμένες.
Για το δεύτερο κάνει μία προσπάθεια εξομάλυνσης και ηπιότητας ο Ναύαρχος κ. Κυριάκος Κυριακίδης (ΓΔΑΕΕ).
Το τί θα προκύψει θα το δούμε το Σεπτέμβριο.

Έρευνα
Η πολιτική κατάσταση τί αισθήματα προκαλεί; Στους πολίτες;
Αρνητικά (87%), οργή 58,3%, ντροπή 52,5%, φόβος 39,8% (Δημοσκόπηση MRB/IΟΥΝ 18)
Αρνητικά (86,4%), οργή 64%, ανησυχία 72%, φόβος 41% (ΚΑΠΑ RESEARCH, Ιούλιος 2018), Περηφάνεια 3,5%.

Quiz: Ποιος θα είναι ο 1500ος;
Και σε ποιο κόμμα θα ανήκει;
Η Βουλή, ως γνωστόν, αποτελεί το Πρυτανείο ή Κηφηνείο όλων των κομμάτων, πρωτοστατούντων, κάθε φορά, των Κυβερνητικών. Όλοι διορίζουν. Είναι ένα από τα προνόμια της κλεπτομανούς και ακόρεστης συντεχνίας των πολιτικών.
Διαβάζω στα ΝΕΑ (Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018) ότι αποφασίσθηκε από τα κόμματα, να εορτασθεί η πρόσληψη του 1.500ου υπαλλήλου. Σήμερα υπηρετούν 1.498.
Τον Οκτώβριο του 2015, όταν ανέλαβε την εξουσία οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι υπάλληλοι ήσαν 1287 (581 μόνιμοι, 564 με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, 72 ειδικοί φρουροί, μετακλητοί 70). Οι τελευταίοι έφθασαν τους 145, σήμερα, αλλά αυξήθηκαν και οι άλλες κατηγορίες.
Μέχρι τις 13 Ιουλίου το σύνολο ήταν 1.498, έλειπαν δύο για να συμπληρωθεί το ρεκόρ: 1.500, και να γίνει το πανηγύρι.
Η στήλη, για να διευκολύνει τους μελετητές και στατικολόγους ανακάλυψε, εντελώς πρόσφατα, τον διορισμό ακόμη τριών (3) μετακλητών από τον Πρόεδρο κ. Νίκο Βούτση που δεν χαλάει το χατίρι κανενός.
Ένας για την συμπλήρωση του Επιτελείου του 9ου Αντιπροέδρου (του κόμματος του κ. Λεβέντη). Είχε φόρτο εργασίας και δικαιολογείται. Υπενθυμίζω, απλά, ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ: Εννέα Αντιπροέδρους. Μετά την Ελλάδα έρχεται η Ζουαζιλάνδη που έχει πέντε (5).
Ένας από την κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου για το γραφείο της στη Βουλή. Κάθε τ. Πρόεδρος δικαιούται γραφείου και υπαλληλίας. Ακόμα και ο κ. Β. Πολύδωρας, ο Πρόεδρος μίας ημέρας!
Ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου, ο Επιλεγόμενος Καστελοριζιώτης, που δικαιούται μεγάλου γραφείου και υπαλληλίας ως τ. Πρωθυπουργός διόρισε την κ. Πωλίνα Λάμψα, τ. συνεργάτη του στις δόξες, στο γραφείο του της Βουλής.
Φθάσαμε αισίως του 1.501. Δικαιούμεθα να εορτάσουμε το γεγονός και να άδομε το πατριωτικό άσμα: Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν την σκιάζει φοβέρα καμία, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά….
Τίποτα «ψιλά» για προμήθεια ανταλλακτικών θα δώσετε άρχοντές μου; Για μαχητικά, για Ε/Π, για πυροσβεστικά.

Η Εισαγγελέας κ. Ελένη Ράικου
Είναι αυτή που με την ομάδα της, από εκλεκτούς και ακέραιους δικαστικούς, επέτυχε θαύματα στη μάχη κατά της διαφθοράς, συχνά υπονομευόμενη.
Άρχιζε να κουράζει και να ενοχλεί…. Η ίδια αποπέμφθηκε και τιμωρήθηκε για ασήμαντη αφορμή, οι δε συνεργάτες της, άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη…
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Άρειου Πάγου απήλλαξε, προ ημερών, την κ. ΕΡ πάσης κατηγορίας… ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!
Να το δω κι ας μου περικόψουν ακόμη…. την σύνταξη…
Τον καθηγητή (τίνος Πανεπιστημίου, δεν έχει λεχθεί) κ. Ζουράρη να προεδρεύει της Βουλής…
Είναι ο 8ος Αντιπρόεδρος και αντικατέστησε τον κ. Πρόεδρο – Αρχηγό Κόμματος κ. Δ. Καμμένο, των ΑΝΕΛΛ, που επί δύο εβδομάδες αρνείτο να παραιτηθεί.
Πληροφορίες από το Γραφείο του Προέδρου κ. Ν. Βούτση φέρουν τον…. Γαλαντόμο (Αριστερό) Πρόεδρο να ιδρύει και 10η θέση Αντιπροέδρου προκειμένου να δοθεί στο υπό συγκρότηση Κόμμα της κ. Παπακώστα.

Θα ήταν φρικτό, αν ήταν αληθές
Όταν, πρόσφατα, η Γερμανία στήλωσε τα πόδια για την έγκριση 28 εκ. ευρώ που λείπουν από το λογαριασμό γιατί προέκυψαν από τη μείωση του ΦΠΑ σε 5 νησιά του Αιγαίου, η κυβέρνηση «διατάχθηκε» να τα καλύψει από ισοδύναμα.

Την βρήκαν λοιπόν οι «πατριώτες» τη λύση. Να περικόψουν από το ΥΕΘΑ δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ανταλλακτικών. Απίστευτο!
Παράλληλα, ο κ. Καμμένος από την Κύπρο επετέθη (φραστικώς βέβαια) κατά της Τουρκίας και εδώ φροντίζει για το φρόνημα των στελεχών.

Επικίνδυνα… λογοπαίγνια
Στη Ρόδο, ένα από τα τελευταία απογεύματα έγινε η καθημερινή υποστολή σημαίας από άγημα του Στρατού συνοδευόμενο από μικρή μπάντα. Καλώς, πολύ καλώς.
Η μπάντα παιάνισε το «Μακεδονία ξακουστή» και οι παριστάμενοι πολίτες και τουρίστες χειροκρότησαν. Ωραία…
Ουδέν το πρωτότυπο και περίεργο εκ πρώτης όψεως…
Άλλο αυτό και άλλο να βρουν ευκαιρία τίνες εθνομάχοι και να ζητωκραυγάσουν έπιασαν, κανάλια του διαδικτύου με σχόλια με τίτλους «Λαός και Στρατός μαζί για την Μακεδονία». Είναι επικίνδυνο. Θυμίζουν τον αδελφομένο Λαό και Στρατό της Ρωσικής Επανάστασης του 18 για την κατάληψη των Θερινών Ανακτόρων της Αγίας Πετρούπολης. Το θωρηκτό Ποτέμκιν.
Ψυχραιμία, ηρεμία, σωφροσύνη και ομόνοια χρειαζόμαστε. Έπιασαν και οι ζέστες…!

Ξανά μπράβο στο Στρατό!
Τοποθέτησε οπλίτες γιατρούς θητείας σε ακριτικές περιοχές.
Διέθεσε ειδική ομάδα ορειβατών σε πάσχουσα από σπανιότατη νόσο κυρία για πραγματοποίηση ειδικής ασκήσεως… Εύγε…

Αφιέρωμα της στήλης
Στις συζύγους των εα αξιωματικών όπου, για τους ηλικιωμένους τουλάχιστον, μπορεί να θεωρηθούν «εν δυνάμει» χήρες…
Είναι ένα σκίτσο του σπουδαίου μας Κώστα Μητρόπουλου (ΝΕΑ, 01/07/18).
Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ, χιούμορ κάνω.

Miracolo, miracolo
Όταν ανέλαβε το πόστο του ο κ. Πολάκης, βρήκε ένα φάκελο, με πλήρως περαιωμένο και ελεγμένο από Νομική Υπηρεσία, διαγωνισμό αγοράς 180 οχημάτων ΕΚΑΒ με χρήματα του ΕΣΠΑ.
Είχε δύο επιλογές: Να κατακυρώσει τον διαγωνισμό ή, αν δεν του άρεσε, να τον ακυρώσει και να προκηρύξει πάραυτα νέον. Η υπηρεσία έπασχε από ελλείψεις οχημάτων α’ βοηθειών.
Ο μέγας κ. Πολάκης έκανε κάτι καλύτερο. Τον έβαλε στο ψυγείο, παρόλες τις διαμαρτυρίες του ΕΚΑΒ. Ήταν και τυχερός. Το Ίδρυμα Νιάρχου δώρισε 120 οχήματα και έκλεισε μία πληγή.
Τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές, το θυμήθηκε. Μετά από τρία (3) χρόνια.
Προκήρυξε τον διαγωνισμό!
Να χαρώ ευαισθησίες και ταχύτητες…..

Θα σας λείψω; Δεν νομίζω…

Δε φθάνουν όλαι αι συμφοραί μας πλάκωσαν και οι ζέσται ,φεύγω δια τας εξοχάς πριν έρθουν οι πυροσβέστες…

Με ολίγον, αγαπημένο, Μποστ σας αποχαιρετώ προσωρινώς… Τα ξίφη χρειάζονται λίγο ακόνισμα…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016