Στην Ελλάδα οι ειδήσεις ποτέ δεν λείπουν! Έχουμε βαλθεί να διαψεύσουμε ακόμη και τον Ουμπέρτο Έκο που έλεγε πως τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις. Κατά συνέπεια και τις υπόλοιπες αργίες της χρονιάς… Στην Ελλάδα πάντως με κάποιο τρόπο πάντα κάτι υπάρχει. Ακόμη και τις ημέρες του Πάσχα…

Ελπίζοντας ότι θα διαψευστούμε και ότι η σχεδόν εβδομαδιαία διακοπή από την καθημερινότητα, λόγω Πάσχα και Πρωτομαγιάς, θα ΄ναι ήρεμη και χαλαρωτική, φροντίσαμε να έχουμε δημοσιογραφική ύλη που νομίζουμε έχει ενδιαφέρον.

Τέσσερις τηλεοπτικές συνεντεύξεις που έχουν να κάνουν με την αμυντική βιομηχανία, την τραγωδία στο Μάτι και τον “χακί συνδικαλισμό” θα προβάλλουμε στο Militaire.gr από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι και τη Πρωτομαγιά.

Πρώτη συνέντευξη το Μεγάλο Σάββατο, με τον πρώην πρόεδρο του ΔΣ των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Ελπίζοντας διαρκώς στην ανάστασή τους ,παραμένουν δυστυχώς στον “επιτάφιο” . Τι κατάσταση επικρατεί στα ΕΑΣ και γιατί δεν μπορούν να τραβήξουν μπροστά; Ο Αντιναύαρχος ε.α Γιώργος Ροίδης μιλά για την εμπειρία του στα ΕΑΣ.

Δεύτερη συνέντευξη τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα. Ο Νίκος Πετρόπουλος, εργαζόμενος από μικρό παιδί και συνδικαλιστής στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μιλά στο Militaire.gr για το παρόν και το μέλλον που είναι εξαιρετικά αβέβαιο. Μιλάμε ακόμη για το σχέδιο του “εθνικού πλοίου”. Εφικτό όπως λέει αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.

Τρίτη συνέντευξη με τον έμπειρο πυροσβέστη και υποψήφιο ευρωβουλευτή με το ΚΚΕ Μιχάλη Μιχαήλ. Ήταν ο άνθρωπος που μετά από την τραγωδία στο Μάτι είχε κάνει ίσως την πιο ψύχραιμη ανάλυση και είχε προβλέψει ότι δυστυχώς είναι πολύ πιθανόν να ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία. Η αντιπυρική περίοδος αρχίζει τη 1η Μαίου και ο κ.Μιχαήλ δεν κρύβει την ανησυχία του, γιατί “απολύτως τίποτα δεν έχει αλλάξει, τίποτα δεν έχει διορθωθεί”.

Τη 1η Μαίου το θέμα της συνέντευξης και λόγω της ημέρας έχει να κάνει με τον λεγόμενο “χακί συνδικαλισμό”. Ποιοι και γιατί προκάλεσαν αδιέξοδο και πως αυτό ξεπεράστηκε στη Βουλή; Ο Αντισυνταγματάρχης ε.α Νίκος Παπαναστάσης,από τις Ειδικές Δυνάμεις και τώρα μέλος του ΚΚΕ εξηγεί πως με μία τροπολογία γίνεται “επανεκκίνηση” στον “χακί συνδικαλισμό” που κάποιοι δεν επιθυμούν την ύπαρξή του.

Μιλά ακόμη για τις ΕΔ, τα ελληνοτουρκικά και φυσικά το ΝΑΤΟ

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016