Τεράστια ονόματα, από Κλιντ Ίστγουντ, Κόρε Έντα, Κατρίν Ντενέβ, Ζιλιέτ Μπινός, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ μέχρι Έμιλι Μπίτσαμ και Γουίλ Σμιθ, σημαντικές δημιουργίες, αλλά και εμπορικά φιλμ που θα μαγνητίσουν το ευρύ κοινό, διαθέτει αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά απόψε. Η ευχάριστη έκπληξη όμως μας έρχεται από τη Βουλγαρία με το “Aga”.

 “Η Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ” (“Richard Jewell”)

Δραματική ταινία, αμερικανικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ, με τους Πολ Γουόλτερ Χάουζερ, Κάθι Μπέιτς, Σαμ Ρόκγουελ, Ολιβια Γουάιλντ, Τζον Χαμ, Νίνα Αριάντα κ.ά.

Ο Κλιντ Ίστγουντ, αν και σύντομα θα γίνει 90 ετών, συνεχίζει να κινηματογραφεί με ένα πρωτόγνωρο σφρίγος με θέματα που πάντα τον απασχολούσαν, δηλαδή τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει ένας απλός άνθρωπος μπροστά σε ένα διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας, το οποίο στηρίζεται πολλές φορές από τα αδηφάγα ΜΜΕ για ελκυστικά πρωτοσέλιδα και πρόθυμα στην εξυπηρέτηση συμφερόντων. Μερικές απ’ τις ταινίες του Ίστγουντ με ανάλογα θέματα ήταν “Η Ανταλλαγή”, “Απόλυτη Δύναμη”, “Αληθινά Εγκλήματα”. Εδώ, βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία απ’ τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα, όπου ο ένας απλός αστυνομικός αποτρέπει μία βομβιστική επίθεση και από ήρωας γίνεται ο βασικός ύποπτος, για τρομοκρατία. Μπορεί ο Ίστγουντ να μην ακολουθεί κατά γράμμα την πραγματική ιστορία, αλλά αυτό δεν είναι εις βάρος του, καθώς ο σκοπός του είναι να αναδείξει το πόσο ευάλωτος είναι ένας άνθρωπος και μάλιστα ένστολος που πιστεύει στο μεγαλείο του “Θείου Σαμ” όταν βρεθεί μπροστά σε ένα βαρύ, γραφειοκρατικό και πολλές φορές διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας.

(Φωτογραφία από την ταινία “Η Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ”)

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016