Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ακαδημαϊκοί, αναλυτές, στρατιωτικοί εμφανίζονται καθημερινά στα τηλεοπτικά δίκτυα και εκφράζουν τις απόψεις τους για την επιχείρηση στη βόρεια Συρία.
Ένας απόστρατος Στρατηγός , όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος Zafer Yoruk, στην εφημερίδα Yeni Yasam, πρότεινε να συγκεντρωθούν όλοι οι νέοι Κούρδοι ηλικίας 15-25 ετών και να απομακρυνθούν από την περιοχή Ροζάβα , γιατί υπάρχει κίνδυνος να επηρεαστούν από τους “τρομοκράτες” του PYD.
Ο Στρατηγός επανέφερε το θέμα της αναβίωσης των “προσφιλών” Αμελέ Ταμπουρού, τη φορά αυτή εναντίον των Κούρδων.
Τα Αμελέ Ταμπουρού συστάθηκαν για πρώτη φορά μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους με στόχο την εθνοκάθαρση των Ελλήνων, Αρμενίων και Εβραίων.

Όλοι οι άρρενες ηλικίας 15-48 ετών συγκεντρώθηκαν στα τάγματα εργασίας , οδηγήθηκαν στην κακοτράχαλη ενδοχώρα για καταναγκαστικές εργασίες κυρίως οδοποιίας. Την περίοδο 1913-1917 έχασαν τη ζωή τους από τις κακουχίες και τα βασανιστήρια 200.000 Έλληνες. Τα γυναικόπαιδα που έμεναν στις εστίες τους χωρίς καμία προστασία γνώριζαν το “χάδι” των στρατιωτικών. Βιασμοί, λεηλασίες, απαγωγές, εκτοπισμοί ήταν μερικά από τα προσφιλή αθλήματα των υπερήφανων παλληκαριών που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα.

Ο Ηλίας Βενέζης που έζησε 14 μήνες σε Αμελέ Ταμπουρού μαζί με άλλους 3000 Αϊβαλιώτες περιγράφει τα δεινά που έζησε στο εξαιρετικό έργο του Νούμερο 31328.

Μετά τους Νεοτούρκους ,Αμελέ Ταμπουρού συστάθηκαν και κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Όσοι Έλληνες , Αρμένιοι και Ντονμέ δεν μπορούσαν να πληρώσουν τον ληστρικό φόρο περιουσίας που επέβαλε η κυβέρνηση Σαράτσογλου με το Βαρλίκι , οδηγούνταν στα τάγματα εργασίας στην Ερζερούμη, τη Σιβηρία της Τουρκίας.
Αυτή την προσφιλή μέθοδο εθνοκάθαρσης προτείνει τώρα ένας Στρατηγός για τους Κούρδους.

Βρισκόμαστε στον 21 αιώνα. Ο κόσμος άλλαξε. Οι Τούρκοι παρέμειναν ίδιοι. Το τηλεγράφημα του Ταλάτ πασά προς τις υπηρεσίες ασφαλείας για την εξόντωση των γηγενών κατοίκων, και τη δημιουργία ομοιογενούς τουρκικού εθνικού κράτους που εφαρμόστηκε από τους Οθωμανούς, τους Κεμαλιστές εμπνέει ακόμα και σήμερα τους ιθύνοντες. Τι κρίμα. …

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016