Η γερμανική Thyssenkrupp γνωστή στην Ελλάδα από την υπόθεση των υποβρυχίων , ερευνάται για σκάνδαλο και στο Ισραήλ.

Γερμανοί εισαγγελείς επιβεβαίωσαν ότι ερευνούν την πώληση τριών υποβρυχίων στο Ισραήλ, για ένα σκάνδαλο διαφθοράς που εμπλέκει και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η εφημερίδα Handelsblatt έγραψε ότι οι γερμανικές αρχές διερευνούν τη σύμβαση για την πώληση υποβρυχίων που κατασκευάζονται από τη Γερμανία, κατόπιν αιτήματος των αρχών του Ισραήλ που διερευνούν το θέμα από το 2016.
Η υπόθεση, , επικεντρώνεται στην υποψία διαφθοράς που περιβάλλει την πώληση τριών υποβρυχίων κατηγορίας Dolphin και τεσσάρων ναυτικών σκαφών «Saar 6», που κατασκευάστηκαν από τον γερμανικό βιομηχανικό κολοσσό Thyssenkrupp με κόστος περίπου δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Michael Ganor, πρώην υπάλληλος Thyssenkrupp, συνελήφθη στο Ισραήλ.

Το σκάνδαλο απειλεί να πλήξει τον Νετανιάχου, καθώς συγγενείς του και στενοί συνεργάτες του έχουν εμπλακεί.
Η αστυνομία δήλωσε τον Νοέμβριο ότι υπήρχαν στοιχεία για τις καταγγελίες εναντίον πολλών υπόπτων, συμπεριλαμβανομένου του ξαδέλφου του Νετανιάχου και του δικηγόρου του Ντέιβιντ Σίμρον.
Ο Νετανιάχου εξετάστηκε ως μάρτυρας .
Ο βασικός πολιτικός αντίπαλός του, Μπένι Γκάντς, πρώην Αρχηγός των ΕΔ του Ισραήλ, ζήτησε την περασμένη εβδομάδα πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016