Διαξιφισμοί
(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)
από τον Κων. Φράγκο

Συζήτηση για τη συζήτηση.
Πολλή κουβέντα έγινε τελευταία για την παρέμβαση των Αριστερών της Γερμανίας DIE LINKE προς την κυβέρνηση Μέρκελ να μην επιτρέψει την παράδοση των έξι (6) υποβρυχίων 214 στους Γερμανούς που τα έχουν παραγγείλει από το 2009, λόγω της πολιτικής Ερντογάν.
Το γεγονός έτυχε θερμής ανταπόκρισης και από ημέτερους αιθεροβάμονες οι οποίοι σκέφθηκαν ότι με τη μη παράδοση εμείς θα έχουμε υπεροχή στον τομέα αυτό με τα τέσσερα (4) που διαθέτουμε και τα οποία, μέχρι να τα παραλάβουμε, «μαρτυρήσαμε» λόγω της αβελτηρίας και ανικανότητας, κυρίως, της Ελληνικής πλευράς.
Οι Τούρκοι είχαν διαθέσιμες πιστώσεις και υπέγραψαν σύμβαση συμπαραγωγής, και όχι αγοράς, στα προηγμένης τεχνολογίας ναυπηγεία τους, τα οποία τα προσέχουν σαν τα μάτια τους. Εμείς τα διαλύσαμε, τ’ απαξιώσαμε και τώρα τα πουλάμε, μπιρ παρά. Ουδείς ελέχθηκε!
Πάντοτε οι Τούρκοι θα έχουν περισσότερα από εμάς. Περισσότερα άρματα, περισσότερα αεροπλάνα, περισσότερα Υ/Β. Ο ρόλος των ελληνικών Ε.Δ. είναι η αποτροπή. Αν τα πολεμικά μας μέσα συντηρούνται όπως πρέπει τότε η αποτροπή επιτυγχάνεται. Σημειώστε και κάτι άλλο. Τα Τουρκικά Υ/Β έχουν κόστος, ανά μονάδα, μικρότερο από τα Ελληνικά. Το γιατί ψάξτε να το βρείτε.
Α propos, που λένε οι Γάλλοι και οι συμπατριώτες μου της Δημητσάνας, τι έγιναν τα δύο (2) Υ/Β για τα οποία υπογράφηκε σύμβαση απόκτησης το 2010 από τον κ. Ε. Βενιζέλο με καταβολή προκαταβολής 200 εκ. €(;). Μπορεί να ελέγξει την υπόθεση ο κ. Π. Καμμένος; Θα υποχρεωθώ να επανέλθω διακινδυνεύοντας να διαταράξω την OMERTA, τη στεγανή σιωπή που κυριαρχεί μεταξύ των «συναδέλφων». Σημειώνω, απλά, ότι ο κ. Ε. Βενιζέλος (αποτυχών Υπ. Πολιτισμού, θλιβερά αποτυχών ως Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, εξαιρετικά αποτυχών ως Υπ. Άμυνας και τρισαποτυχών ως Υπουργός Οικονομικών) κινείται σήμερα, προβαλλόμενος από ΜΜΕ πασάροντας εαυτόν ως νέο σωτήρα.

Νέα από το Καζακστάν και Μόντε Κάρλο.
Ο ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένος, συνεχίζων τις επισκέψεις του σε εξωτικές χώρες, μετέβη επισήμως στο Καζακστάν όπου και είχε εποικοδομητικές συζητήσεις με τον ομόλογό του κ. Saken Zhasuzakov. Ελήφθησαν σοβαρές αποφάσεις για τη συνεργασία των δύο χωρών.
Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος συζήτησε αμυντικά και βιομηχανικά θέματα με τον έτερον Υπουργόν ΥΕΘΑ του Καζακστάν κ. Beibut Atamkulov o οποίος είναι αρμόδιος για την Βιομηχανία και την Αεροδιαστημική. Κάτι ανάλογο με τον ημέτερο κ. Φ. Κουβέλη. Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός μετέβη, απευθείας, στο Μόντε Κάρλο για παρακολούθηση του ομώνυμου Γκραν Πρι. Εκεί ο Έλλην Υπουργός συνάντησε τον Πρίγκηπα Αλβέρτο με τον οποίο συζήτησε θέματα σχετικά με την διοργάνωση αγώνων Formula Ι στην Ελλάδα. Επίσης συζητήθηκαν και θέματα συνεργασίας της αμυντικής βιομηχανίας του πριγκιπάτου με τις Ελληνικές.
Εξαιρετικά ανεύθυνοι οι της Αντιπολίτευσης σχολίασαν αγενώς τον κ. Π.Κ. για την χλιδάτη επίσκεψη στο Πρίγκιπα, παραβλέποντας την προσπάθεια του να συζητήσει, σοβαρά αμυντικά θέματα με έναν Αρχηγό Κράτους, τον πρίγκιπα Αλβέρτο. Αυτοσυγκράτηση Κύριοι…
Μια ωραία πρωτοβουλία του ΓΕΣ.
Οργάνωσε στην Τρίπολη εκδήλωση προς τιμή βετεράνων του Β’ ΠΠ. Τιμήθηκαν δύο πολεμιστές του ιππικού, αιωνόβιοι.
Εφεδ. Λοχίας κ. Ηλίας Αγγελόπουλος ετών 104.
Εφεδ. Δεκανέας κ. Γ. Κολιόπουλος ετών 103.
Ευτυχώς υπάρχουν μερικοί που θυμούνται…

Κρείττον εστίν το σιγάν τω λαλείν.
Ο κ. ΠτΔ έχει ένα βασικό, τεράστιο, μειονέκτημα που έχει να κάνει με τα κριτήρια που υπαγόρευσαν την επιλογή του από την Αριστερή (;) Κυβέρνηση.
Είναι ο πολιτικός που απέτυχε στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών 2007, έμεινε απαθής στον «Μαύρο Δεκέμβρη» 2008 και διόρισε, παράνομα, στο ελεεινό, ήδη, Δημόσιο πάνω από 800.000 υπαλλήλους. Πέραν αυτού συνεχίζει να λαμβάνει μία τεράστια παράλογη ετήσια αποζημίωση ενώ οι πολίτες πένονται (Η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ε.Ε. στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά). Η επιλογή, βέβαια, έχει να κάνει με την αντίληψη του κ. Τσίπρα περί αξιοκρατίας και μικροπολιτικής προσέγγισης του κ. Κων. Καραμανλή. Άλλου θλιβερά αποτυχόντος.
Ο κ. ΠτΔ, πολύ συχνά, εκτοξεύει μεγαλοστομίες τις οποίες θα ονόμαζα αβίαστα μπούρδες αν δεν σεβόμουν το θεσμό.
Προχθές, στη Μάνη, εξεφώνησε μεγαλειώδη πανηγυρικό με τον οποίο επεχείρησε να μας πείσει ότι το Βυζάντιο συντήρησε τα βασικά χαρακτηριστικά της πολιτιστικής κληρονομιάς Αρχαίας Ελλάδας και Ρώμης. Ουδέν το ψευδέστερον και ανακριβέστερον.
Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός και οι πιστοί του υπέστησαν δεινούς διωγμούς και καταστροφές από τους Χριστιανούς. Επί Βυζαντίου έγιναν οι μεγάλες καταστροφές των μεγάλων μνημείων της Ελλάδας από μαινόμενους και φανατισμένους κληρικούς Αυτοκράτορες όπως ο Θεοδόσιος και ιδιαίτερα ο Θεοδόσιος Β΄, ο μικρός έδιναν εντολές να μην μείνει τίποτα όρθιο. Τότε κατεστράφησαν οι Δελφοί, οι Ναοί Νεμέσεως, Θέτιδος κ.λπ. Ξεθεμελιώθηκαν τα πάντα. Επί καθόδου δε του Αλαρίχου ισοπεδώθηκαν Σπάρτη, Ολυμπία, Θήβα. Ήταν πιστός Χριστιανός και δεν εμποδίστηκε από το Βυζάντιο. Ο μέγας ιστορικός, Άγγλος, Gibbon περιγράφει λεπτομερώς αυτή την κατάσταση.
Ορθώς ο κ. Στ. Κασιμάτης (Καθ. 30-05-18) διερωτάται αν ο κ. ΠτΔ έμαθε ιστορία στο Κατηχητικό.
Εθνικό είναι το αληθινό… Μην το ξεχνάμε.
Έφα, ο Σουλτάνος.
Τα λέει καθαρά ο κ. Ερντογάν, δεν κρύβεται. Μόνο που κοντοφθαλμοί και υποκριτές Ευρωπαίοι και εγχώριοι κάνουν ότι δεν τον ακούν.
Στη γαλλική εφημερίδα Parisiene δημοσιεύθηκε διαμαρτυρία Γάλλων πολιτικών και διανοουμένων (Σαρκοζί, Βαλς, Ντεπαρντιέ, Αζναβούρ κ.α.) ότι οι στίχοι του Κορανίου ενθαρρύνουν τη βία και τη θρησκευτική μισαλλοδοξία.
Ιδού η απάντηση του Σουλτάνου. «Ε, εσείς στη Δύση. Συνεχίζετε να επιτίθεστε στο ιερό μας βιβλίο. Εμείς δεν θα επιτεθούμε στα δικά σας ιερά βιβλία, αλλά θ’ ανατρέψουμε εσάς τους ίδιους…».
Συσχετισμοί.
Δοκιμάσθηκε από την Τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία (ΤΑΙ) μία βαριά εκδοχή του, Τουρκικής κατασκευής UAV ANKA, εφοδιασμένα με σύγχρονα μέσα επικοινωνιών και κατασκοπείας.
Συνεχίζεται, από τα Τουρκικά Ναυπηγεία η ναυπήγηση των έξι (6) Υ/Β214, σε συνεργασία με Γερμανούς τεχνικούς.
Με ταχείς ρυθμούς η διαδικασία ειδικής διαχείρισης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Για την αγορά δεξαμενής V 500.000 τόνων έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο ΟΛΠ (COSCO). ΟΥΔΕΙΣ ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ με την λεηλασία και διάλυση αυτή. ΟΥΔΕΙΣ…
Ζήτω το Έθνος…

Μπράβο κ. Πρόεδρε της Βουλής
Αναφέρομαι στον κ. Νίκο Βούτση ο οποίος σε συνέντευξη τύπου στις 12 Μαΐου, κοντά στα άλλα, δήλωσε: «Η Βουλή δεν είναι Μαυσωλείο».
Κι’ όμως είναι κ. Πρόεδρε. Ιδού γιατί
– Προσλάβατε, εντελώς πρόσφατα στη Βουλή μια Κυρία επαγγέλματος Αρχαιολόγου, καταλληλότατη για συντήρηση τύμβων και μαυσωλείων.
– Συντηρείτε, με έξοδα των φορολογουμένων τεράστιες – πολυτελείς αίθουσες – μαυσωλεία, όπου φιλοξενείτε τ. Πρωθυπουργούς και τ. Προέδρους της Βουλής με πληθώρα συνεργατών που τους παρέχετε. Υπάρχει λόγος να έχει γραφεία π.χ. ο κ. Πετσάλνικος που σε μια νύχτα διόρισε 238 υπαλλήλους ή ο κ. Πολύδωρας, που θήτευσε ως Πρόεδρος μόνο μια ημέρα; Από πού θα προκύψουν οικονομίες για την Υγεία της ΕΔ κ.λπ.; Τι χρειάζεται τα μεγάλα Γραφεία ο τ. Πρόεδρος κ. Κακλαμάνης με πολυάριθμους υπαλλήλους;
– Ήδη, η υπερδιογκωμένη Βουλή των ρουσφετολογικών προσλήψεων, αριθμεί άνω των 2.100 υπαλλήλων (571 μονίμων, 702 με σύμβαση αορίστου χρόνου, 142 μετακλητοί, 596 επιστ. Συνεργάτες βουλευτών…. έλεος), ενώ η κυβέρνηση αρνείται να διαθέσει τις αναγκαίες πιστώσεις για πρόσληψη 200 μαχητών Ειδικών Δυνάμεων.
– Και δεν φτάνει αυτό. Όταν η Χώρα έχει εισέλθει σε μια τουριστική άνοιξη που πρέπει να τη μονιμοποιήσετε οι χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας βρίσκουν τους χώρους υγιεινής σε φρικτή κατάσταση. Διασύρουν τη Χώρα και τον πολιτισμό μας. Οι «αρμόδιοι» δηλώνουν έλλειψη πίστωσης για πρόσληψη ενός, υπαλλήλου για την καθαριότητα. Ντροπή…

Επίσκεψη του κ.Π.τ.Δ. στο ΥΕΘΑ
Σήμερα Δευτέρα 4 Ιουνίου, τις απογευματινές ώρες, με ημικαύσωνα, με παρατάξεις, παρελάσεις, μπάντες με όλη την Πολιτκή και Στρατιωτική Ηγεσία.
Από το μεσημέρι, είχε διαδοθεί ότι ο κ. Πάκης Παυλόπουλος θα ανακοίνωνε την διάθεση των 2/3 της τερατώδους προεδρικής χορηγίας για τις ανάγκες των Ε.Δ. εξού και οι μεγαλειώδεις τιμές και η σωρεία δώρων που επακολούθησαν.
Ο ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένος υποδέχτηκε με θερμά λόγια τον κ. Πρόεδρο «Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε το έργο της προάσπισης της εθνικής Κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Χώρας….» Για να τα κάνω λιανά, οι Ε.Δ. αντλούν δύναμη από τον κ. Παυλόπουλο!
Αυτή η προσφώνηση ενίσχυσε τις φήμες που ανέφερα πιο πάνω που εντάθηκαν όταν ο κ. Α./ΓΕΕΘΑ πρόσθεσε ότι ο αριθμός των τουρκικών προκλήσεων έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο εξάμηνο.
Ουδέν, όμως, συνέβη.. Κακοήθεις φημολογίες. Η χορηγία είναι απαραίτητη για την αποταμίευση του κ, Προέδρου. Το μόνο που είπε ο κ. Παυλόπουλος και ενθουσίασε τα στελέχη είναι ότι πρέπει να είναι υπερήφανα διότι φύλασσαν τα ανατολικά σύνορα της Ε.Ε… Η Ε.Ε. το ξέρει;

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016