Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Άποψη
30/08/2019 | 06:15 (ενημερώθηκε 5 έτη πριν)
Militaire News

Τα τουρκικά σχέδια κατά της Ελλάδας και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν

Τα τουρκικά σχέδια κατά της Ελλάδας και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν

Γράφει ο
Παναγιώτης Νάστος
Σχης (ε.α)- Αναλυτής- Συγγραφέας

Μελετώντας και αναλύοντας την Τουρκία διεξοδικά την τελευταία 25ετία , θα επιχειρήσω να αποτυπώσω εν συντομία και με σαφήνεια το σκεπτικό, τους μελλοντικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας και τρόπους αντιμετώπισής τους από την Ελλάδα
1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Η έκταση της Τουρκίας είναι περίπου 6πλάσια της Ελλάδας, γεγονός το οποίο της προσδίδει σημαντικό βάθος , δίνοντας της τη δυνατότητα να έχει στο απυρόβλητο σημαντικό μέρος κρίσιμων στρατιωτικών-βιομηχανικών –οικονομικών υποδομών της , πάντα σε σχέση με τα υπάρχοντα οπλικά συστήματα της Ελλάδας, σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης.
Ο πλυθησμός της Τουρκίας είναι 8πλάσιος περίπου σε σχέση με εκείνον της Ελλαδας .Δημογραφικά ο τουρκικός πληθυσμός έφτασε τα 81 εκατομμύρια και ηλικιακά παραμένει, μαζί με τον αλβανικό, ο πιο νεανικός στην Ευρώπη. Οι Τούρκοι κάτω των 29 ετών είναι 40 εκατομμύρια όταν οι αντίστοιχοι Έλληνες μόλις υπερβαίνουν τα 3 εκατομμύρια. Οι παραπάνω αριθμοί της δίνουν τη δυνατότητα να διαθέτει δυσανάλογα μεγάλες εφεδρείες σε σχέση με τις αντίστοιχες ελληνικές σε περίοδο στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Το 2017 το ΑΕΠ της Τουρκίας ήταν 840 δισεκατομμύρια δολάρια , όταν της Ελλάδας ήταν 200 δισεκατομμύρια δολάρια. Αναφορικά με το ύψος των στρατιωτικών της δαπανών το 2018 η Τουρκία ήταν 15η Παγκοσμίως, δαπανώντας 19 δισεκατομμύρια $, όταν η Ελλάδα ήταν 36η Παγκοσμίως, δαπανώντας 5.2 δισεκατομμύρια $. Επίσης , και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αναφορικά με την περίοδο 2009-2018 η Τουρκία παρουσίασε αύξηση των στρατιωτικών δαπανών της κατά 65%, όταν η Ελλάδα λόγω μνημονίων παρουσίασε μείωση κατα 46%. Έτσι η Τουρκία δαπανώντας αυτά τα τεράστια ποσά για στρατιωτικές δαπάνες, πέτυχε να προβεί σε καθολική RMA(Revolution in Military Affairs). Αποτέλεσμα αυτής είναι η Τουρκική Πολεμική βιομηχανία να παράγει το 65% οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών για τις ΤΕΔ(Τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις), ενώ παράλληλα προβαίνει και σε εξαγωγές πρός τρίτες χώρες. Τέλος η Τουρκία ανήκει στις G20.
2.ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ
Το καθεστώς Erdogan, ελέγχει τα πάντα στην Τουρκία, ενώ ό ίδιος ο Erdogan είναι διαποτισμένος από τον μεγαλοιδεατισμό ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σε μία προσπάθειά του να κάνει την Τουρκία παγκόσμια δύναμη και όχι περιφερειακή δύναμη και να μείνει στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος τούρκος ηγέτης, μεγαλύτερος και από αυτόν τον Κεμάλ Αττατούρκ. Όλα τα «τουρκικά σενάρια», περί «γαλάζιας πατρίδας» και «πατρίδας της καρδιάς μας» , έχουν ως αφετηρία τον μεγαλοιδεατισμό του Erdogan, προσαρμοσμένο στίς θεωρίες του Χάουσχόφερ περί «Ζωτικού χώρου» και της «Rimland» του Mackinder , προσαρμοσμένες στον γεωγραφικό περίγυρο της Τουρκίας αρχικά. Σε αυτόν τον περίγυρο που η Τουρκία θέλει να κυριαρχήσει υπάρχουν τα αναχώματα Κύπρος-Ελλάδα. Μοιραία λοιπόν οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι βρισκόμαστε σε πορεία σύγκρουσης με την Τουρκία. Αξιοσημείωτο είναι ότι η τουρκική αντιπολίτευση έχει την ίδια και χειρότερη άποψη αναφορικά με τα θέματα Αιγαίου-Κύπρου-ΝΑ Μεσογείου-Θράκης. Συνεπώς είτε είναι ο Erdogan είτε όχι, η Τουρκία θα ακολουθήσει την συγκρουσιακή της πορεία με τον ελληνισμό.
α. Η Τουρκία ΘΕΛΕΙ
Το 50% των κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ, την Κύπρο απολύτως ελεγχόμενη από την ίδια και περιορισμένης κυριαρχίας κράτος ,και τον τουρκικό κατοχικό στρατό να παραμείνει εκεί εσαεί.
Για το Αιγαίο θέλει να το μοιράσουμε στη μέση με γνώμονα τον 25ο μεσημβρινό με ότι αυτό συνεπάγεται σε ΕΧΥ-ΕΕΧ-FIR και τα νησιά μας, άλλα αποστρατικοποιημένα και άλλα να της δοθούν αφού είναι «κατακτημένα» από την Ελλάδα, στην οποία δεν της έχουν παραχωρηθεί βάση συνθηκών, διαστρεβλώνοντας τις υπογραφείσες συνθήκες.
Για τη Θράκη έχουν βαφτίσει την εκεί διαβιούσα μουσουλμανική μειονότητα Τουρκική και επιθυμούν την απόσχισή της από την Ελλάδα, αρχικά την ανεξαρτητοποίησή της και στη συνέχεια της την ένωση με την Τουρκία. Μάλιστα τα «σύνορα της καρδιάς τους» φθάνουν μέχρι και τη Θεσσαλονίκη μας.
β. ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΟΓΜΑ
«Για να καθίσεις σε ένα τραπέζι να συζητήσεις για κάποιο θέμα , πρέπει πρώτα να κατέχεις ήδη κάτι ». Αυτό σημαίνει ότι πρώτα δημιουργούν τετελεσμένα και μετά με βάση αυτά μιλάνε από εκεί και πέρα για τα υπόλοιπα. Κοινώς μακάριοι οι κατέχοντες.
Δεν υποχωρούν σε πιέσεις και είναι συγκρουσιακοί και απαιτητικοί μέχρι τέλους.Εκμεταλλεύονται στο έπακρο συγκυρίες –ευκαιρίες-συμμαχίες
3. ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Όπως διαπιστώνει κάποιος από τα παραπάνω γραφόμενα άφησα εκτός τον Διεθνή παράγοντα για δύο λόγους.
Ο πρώτος λόγος είναι ότι ΕΕ-ΗΠΑ έχουν αποδείξει μέχρι τώρα ότι δεν έχουν καμία διάθεση βαθύτερης εμπλοκής τους στα ελληνοτουρκικά και ο ρόλος τους είναι τουλάχιστον αποστασιοποιημένος και συναινετικός. Βέβαια όταν ο κλέφτης θέλει να μπει στο σπίτι σου, τι να συζητήσεις μαζί του, για το πως και από που θα μπει;. Αλήθεια υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι για χάρη του Διεθνούς Δικαίου το οποίο είναι η προμετωπίδα Ελλάδας-Κύπρου θα πολεμήσει η ΕΕ και οι ΗΠΑ με την Τουρκία;, Βέβαια αυτό δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις τουρκικές προκλήσεις απομονωμένοι από τον Διεθνή Κοινότητα. Το αντίθετο θα πρέπει να συντηρούμε και να χτίζουμε και νέες σταθερές συμμαχίες στην περιοχή. Αυτό όμως θα πρέπει να γίνεται ενισχυτικά πάντα αναφορικά με την δική μας αποτρεπτική ισχύ.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η Διεθνής Κοινότητα θα εμπλακεί ουσιαστικά μεταγενέστερα χρονικά. Οπότε τότε θα πάμε σε διαπραγματεύσεις, εάν και όταν πάμε με βάση το «Τουρκικό Δόγμα». Συνεπώς χαμένοι θα είμαστε εμείς, εάν οι Τούρκοι καταφέρουν να καταλάβουν κάτι . Αυτό το κάτι θα πρέπει να είναι χειροπιαστό και να επιβάλλει τετελεσμένα.
Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι μόνο η κατάληψη ελληνικού εδάφους (χερσαίου ή νησιωτικού) ή η εγκατάσταση τουρκικής πλωτής εξέδρας εξόρυξης πετρελαίου-φυσικού αερίου εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων μας ή της ΑΟΖ μας μπορούν να επιβάλλουν τετελεσμένα
4.ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Οι τρόποι αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας και σχεδιασμών σε βάρος του Ελληνισμού είναι πολλοί και ποικίλοι. Προέχει όλων η ύπαρξη και υλοποίηση Στρατηγικού Σχεδιασμού.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Αυτός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος και θα πρέπει να θεσπιστεί άμεσα και χωρίς τυμπανοκρουσίες από τον πολιτικό κόσμο. Η Ελλάδα θα πρέπει να έχει συνέχεια, συνέπεια και σε βάθος χρόνου , ανεξαρτήτου κυβερνήσεως, υιοθετώντας εννιαία και αταλάντευτη γραμμή στην αντιμετώπιση της τεράστιας εθνικής σημασίας θέμα , το οποίο ακούει στο όνομα Τουρκία. Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός θα πρέπει να είναι λεπτομερειακός και πολισχιδής και να περιλαμβάνει όλες τις δυνάμεις του Ελληνισμού παγκοσμίως. Οι πρός εξέταση και υιοθέτηση Βασικοί Στρατηγικοί σχεδιασμοί είναι οι εξής:

Αναβλητικός- Κατευναστικός Στρατηγικός Σχεδιασμός
Αυτόν έχουν εφαρμόσει οι κυβερνήσεις της χώρας κατά βάση από το 1974 και εντεύθεν.Η Τουρκία όλο αυτό το διάστημα πρόσθετε ολοένα και καινούργιες διεκδικήσεις σε βάρος μας , χωρίς επί της ουσίας να προβαίνουμε σε ουσιαστική αντίδραση επί αυτών . Παράλληλα είχαμε τις ελληνοτουρκικές κρίσεις 1987, 1996, οι οποίες δεν οδηγήθηκαν τελικά σε εμπόλεμη σύρραξη αλλά με την Τουρκία να κερδίζει αναίμακτα «πόντους» σε βάρος μας στο Αιγαίο. Επίσης η Ελλάδα επένδυσε στην Ευρωπαική προοπτική της Τουρκίας, προκειμένου να εξημερώσει το «θηρίο», ανεπιτυχώς όπως αποδείχθηκε. Τέλος οι ελληνικές κυβερνήσεις προέβαιναν σε αγορές εξοπλιστικών συστημάτων με το σκεπτικό της δράσης-αντίδρασης, προκειμένου να ανασχέσουν την τουρκική επιθετικότητα. Όχι όμως προκειμένου να αποκτήσουμε στρατηγικό- στρατιωτικό πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας , αλλά ούτε και να προβούμε σε RMA(Revolution in Military Affairs) αναπτύσσοντας την εγχώρια πολεμική μας βιομηχανία και παράγοντας δικά μας οπλικά συστήματα και μέσα. Η συνέχιση αυτής της πολιτικής από μέρους μας δεν φαντάζει πλέον εφικτή ,κυρίως λόγω της ολοένα και μεγαλύτερης τουρκικής επιθετικότητας . Οι κινήσεις της Τουρκίας πλέον διαφαίνεται ότι με δική της υπαιτιότητα πολύ σύντομα θα οδηγήσουν την Ελλάδα να πάρει σημαντικότατες αποφάσεις για την αντιμετώπισή της, σε μία σειρά Εθνικών Θεμάτων για τα οποία πλέον δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο και αναβλητικότητα-κατευνασμός.
Συναινετικός-Κατευναστικός Στρατηγικός Σχεδιασμός
Μία τέτοια στάση θα σήμαινε υποχωρήσεις από πλευράς μας σε μία σειρά τουρκικών διεκδικήσεων με αβέβαιο έως καταστροφικό μέλλον. Με δεδομένο μάλιστα το πάντα διαχρονικό «τουρκικό δόγμα» , θα οδηγούμασταν σταδιακά σε «Φιλανδοποίηση» συνοδευόμενη από οδυνηρές Εθνικές απώλειες και μάλιστα αναίμακτες για την Τουρκία. Ενδεικτικά αναφέρω ότι ώς αρχή θα σήμαινε συνεκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου στην περιοχή της ΑΟΖ μας ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ-ΝΟΤΙΑΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ και αποκοπή της ΑΟΖ μας από την Κυπριακή και Λιβυκή ΑΟΖ, αφού θα έμπαινε ως σφήνα η παράνομη τουρκική ΑΟΖ. Μπορούμε αυτό να το συζητήσουμε; Κάτι τέτοιο θα σήμαινε επί του πρακτέου και θαλάσσια-εναέρια αποκοπή της Κύπρου από την Ελλάδα αφού θα παρεμβαλόταν η υποτιθέμενη τουρκική ΑΟΖ.Και αν αυτό τελείως υποθετικά το κάναμε για την παραπάνω περιοχή , δεν θα άνοιγε αμέσως την κερκόπορτα σε μία σειρά ζητημάτων που εγείρει η Τουρκία,όπως ΕΕΧ-ΕΧΥ-FIR-AOZ, ύπαρξη ή όχι υφαλοκρηπίδας των νησιών μας κλπ , για το Αιγαίο; Δεν θα εκλαμβανόταν από την Τουρκία ως αδυναμία και απροθυμία από μέρους μας να αντιπαρατεθούμε μαζί της για μία σειρά Εθνικών ζητημάτων , και δεν θα άνοιγε τις ορέξεις της να φθάσει μέχρι τα «σύνορα της καρδιάς τους» , δηλαδή μέχρι και τη Θεσσαλονίκη;
Αποτρεπτικός Στρατηγικός Σχεδιασμός
Αγορά άμεσα στοχευμένων οπλικών συστημάτων σε μία προσπάθεια αποτροπής των τουρκικών σχεδιασμών και ανασχεδιασμός του υπάρχοντος σχεδίου επιστρατεύσεως . Αναλυτικά:
α/ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
– Οπωσδήποτε αγορά ή μέσω leasing (Γαλλία-Ισραήλ) απόκτηση 2 αεροσκαφών ανεφοδιασμού μαχητικών αεροσκαφών με καύσιμα (ιπτάμενα tanker). Η παραπάνω αγορά θα αποτελούσε μεγάλο πολλαπλασιαστή ισχύος της Πολεμικής μας αεροπορίας, ενώ παράλληλα θα επέτρεπε στην πολεμική μας αεροπορία να ενεργεί μέχρι και την Κύπρο για σημαντικό χρονικό διάστημα.Η Ελλάδα λόγω Κρήτης, στο οποίο θα έδρευαν τα παραπάνω 2 ιπτάμενα tanker, θα μπορούσε να ανεφοδιάζει τα μαχητικά αεροσκάφη της σε περιοχή της Μεσογείου στην κατεύθυνση νοτίως Χανίων, μακριά από τα τουρκικά αεροδρόμια και ραντάρ, με δυνατότητα ενέργειας τόσο στην Κύπρο για μεγάλο χρονικό διάστημα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της NA Mεσογείου, από αυτή τη νέα κατεύθυνση , από Δυτικά πρός τα Ανατολικά .(Μεσόγειος-Κύπρος-ΝΑ Μεσόγειος).Συνεπώς η Κύπρος δεν θα τελούσε υπό την άτυπη τουρκική αεροπορική ομηρία στην οποία τελεί τώρα.Επιπλέον η τουρκική αεροπορία θα αναγκαζόταν να προβεί σε μερική αναδιάταξη, αποφορτίζοντας έστω και λίγο την περιοχή του Αιγαίου. Τέλος σε μια πιθανή ελληνοτουρκική αεροναυμαχία στην περιοχή Κρήτης-Ρόδου-Καστελόριζου-Κύπρου, χάρη στα 2 αυτά αεροσκάφη η Πολεμική μας αεροπορία θα πολλαπλασίαζε το χρόνο εμπλοκής της στο υπόψη Θέατρο επιχειρήσεων , με πολλαπλά οφέλη .
Κλείνοντας θα έλεγα ότι η προσθήκη αυτών των 2 αεροσκαφών, θα αποτελούσε πονοκέφαλο για την τουρκική αεράμυνα, αφού οι τουρκικοί S-400 θα μπορούσαν να παρακαμφθούν από την ελληνική αεροπορία, ενεργώντας αιφνιδιαστικά μέσω περιοχής την οποία αυτοί δεν θα κάλυπταν.
– Οπωσδήποτε αγορά ή μέσω leasing (Ισραήλ) απόκτηση τουλάχιστον 4 αεροσκαφών F-35. Αυτή η κίνηση εφόσον γίνει θα μας δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε «διάδρομο» μέσω των F-35 στην τουρκική αεράμυνα , προκειμένου να εισχωρήσουν τα F-16 –MIRAGE 200 μας ,σε δεύτερο χρόνο.
Σημειώνω ότι οι δύο παραπάνω αγορές απομειώνουν σε σημαντικό βαθμό την ισχύ της τουρκικής αεράμυνας ,ιδίως μετά την απόκτηση των S-400 από τους τούρκους.
Παράλληλα , και αυτό είναι σημαντικότατο ,η απόκτηση των F-35 από την Ελλάδα, «υποθηκεύει» την αμερικανική υποστήριξη πρός την χώρα μας σε καιρό επιχειρήσεων κατά της Τουρκίας για ευνόητους λόγους(F-35 vs S-400).

β/ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
Αγορά ή μέσω leasing απόκτηση 2-4 φρεγατών με δυνατότητες αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής. Θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης-Ρόδου-Καστελορίζου-Κύπρου
Απόκτηση προηγμένων τορπιλών για τα Υ/Β τύπου Παπανικολής, οι οποίες θα είναι ένας σημαντικότατος πολλαπλασιαστής ισχύος για το ΠΝ μας
Απόκτηση 2-4 αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας .Θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης-Ρόδου-Καστελορίζου-Κύπρου
Ιδιαίτερη προσοχή με λήψη μέτρων και εγκατάσταση κατάλληλων «υλικών» κατά σειρά προτεραιότητας σε ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ-ΡΩ-ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ για αποτροπή υποθαλάσσιας διείσδυσης-προσέγγισης τούρκων βατραχανθρώπων SAT, οι οποίο διαθέτουν μίνι υποβρύχια προς τούτο.
Αγορά-τοποθετηση αντιπλοικών πυραύλων σε νησιά μας, δημιουργώντας άρνηση πρόσβασης σε εκτενείς θαλάσσιους χώρους στο Αιγαίο για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

γ/ ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
Αγορά συστημάτων πυραυλικού πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς, τύπου ΑΤΤΑCMs
Αγορά των αμερικανικών Α/Τ JAVELLIN και προώθησή τους πρωτίστως στον Έβρο. Ιδίως μετά από το «ντύσιμο» των τουρκικών αρμάτων LEOPARD με ουκρανικά συστήματα αυτοπροστασίας , αυτό είναι επιτακτικότατο. Τα παραπάνω αμερικανικά Α/Τ πλήτουν τα άρματα από πάνω, αφού τα βλήματά τους διαγράφουν καμπύλη τροχιά σχεδόν εφάμιλλη με εκείνη των όλμων στο τελικό στάδιο πτήσης τους και πλητουν το άρμα από πάνω πρός τα κάτω, κτυπώντας τον πύργο του αρχικά , ο οποίος έχει και την ελαφρότερη θωράκιση.
Νέα Αμυντική οργάνωση Εβρου ποταμού. Συνδυασμός υπάρχουσας τάφρου με διανοιξη σειράς μεγάλων κρατήρων στο έδαφος όπισθεν αυτής και τοποθέτηση διαφορετικού ύψους οδόντων δράκοντος μετά από τους κρατήρες. Ένα τέτοιο «πλέγμα» οχύρωσης δεν θα μπορεί να ξεπεραστεί από τις μεγάλου μήκους γέφυρες ζεύξης του ποταμού που διαθέτουν τα 2-5 ΣΜΧ των τούρκων στην περιοχή .
Εξωτερική διαμόρφωση αρμάτων –ΤΟΜΠ μας ( εγκατάσταση σκληρού πλέγματος περιμετρικά και σε απόσταση από αυτά από 0.80cm και άνω , για αποφυγή καταστροφής τους βάση της αρχής του κοίλου γεμίσματος με την οποία τα πλείστα αντιαρματικά βλήματα καταστρέφουν τα τεθωρακισμένα), και κατασκευή και τοποθέτηση πύργου για προστασία του πολυβολητή στα ΤΟΜΠ
Μετεγκατάσταση πεζοναυτών από Βόλο σε Σαλαμίνα (δίπλα στο στόλο)
Μετεγκατάσταση 21ΤΘΤ ως εφεδρεία 16ης ΜΜΠΖ και αντίστοιχα προώθηση 25ΤΘΤ στη νύν θέση της 21ΤΘΤ.Τέλος μετεγκατάσταση 20ΤΘΜ στην Ξάνθη.
Προώθηση Ε/Π KOIWA σε κύρια νησιά μας
Προώθηση στα κύρια και ενδιάμεσα νησιά μας, αρμάτων από αρματικό δυναμικό Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας .

ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ
Ανασχεδιασμός υπάρχοντος σχεδίου επιστρατεύσεως. Υπάρχει δυνατότητα επαύξησης εντός 48ωρου κατά 100.000 ανδρών του ενεργού στρατού μας. Ανάλυση του εν λόγω ανασχεδιασμού για λόγους ασφαλείας δεν θα αναπτυχθεί εδώ.
Αποτρεπτικός- Επιθετικός Στρατηγικός Σχεδιασμός
Εμπεριέχει ως πρώτο στάδιο ο σχεδιασμός αυτός τις αγορές οπλικών συστημάτων που προανέφερα νωρίτερα στον αποτρεπτικό στρατηγικό σχεδιασμό στο εδάφιο (3), αλλά επεκτείνεται μακράν πέραν αυτού, με μακρόπνοο σχεδιασμό για ανάπτυξη της πολεμικής μας βιομηχανίας, εφαρμογή καθολικής RMA και παραγωγή ελληνικών οπλικών συατημάτων. Πρώτος σταθμός στα παραπάνω είναι η αφύπνιση του πληθυσμού και σταδιακά η εγρήγορση όλων των πολιτών για τα Εθνικά θέματα. Τελικά η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να μεταλαχθεί σε ισραηλινή κοινωνία , αναφορικά με την Εθνική της Ασφάλεια, εάν και εφόσον επιθυμούμε να είμαστε εμείς έναντι της Τουρκίας οι νικητές και οι κυρίαρχοι «του παιγνιδιού». Αυτό θέλει χρόνο, σχεδίαση, χρήμα, κόπο. Η Ελλάδα δεν υπολείπεται σε ήρωες, δεν θέλει νεκρούς ήρωες , αλλά ζώντες νικητές.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης