Το γράφημα αποτυπώνει πόσο άσχημη είναι η κατάσταση για την Ελλάδα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα. Η αύξηση των ροών δεδομένη και τα περιθώρια αναχαίτισής τους περιορισμένα. Η Τουρκία τις ελέγχει.
Ο πίνακας δημοσιεύεται στο aegeanboatreport.com και είναι βασισμένος σε στοιχεία που δίνουν επίσημα οι ελληνικές και τουρκικές αρχές.
Υπάρχουν κι άλλοι πίνακες με πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Αυτή τη στιγμή έχει ζητηθεί από το ΥΠΕΘΑ να προταθούν ανενεργά στρατόπεδα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως χώροι φιλοξενίας, στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τέσσερα στρατόπεδα αναζητούνται στην Αττική και συνολικά 10 σ΄ όλη τη χώρα. Προς το παρόν είναι το μόνο που φαίνεται ότι μπορεί να γίνει για να υπάρξει προσωρινή λύση στα προβλήματα που έχουν προκληθεί στα ακριτικά νησιά που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016