Τα “χαμένα” Καλάσνικοφ των ΕΑΣ και που να τηλεφωνήσουν όσοι τα ψάχνουν για να τα βρουν

Αναζητούν ορισμένοι τα ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ που οι Ρώσοι ήθελαν να κατασκευάζουν στο Αίγιο και δεν τα βρίσκουν πουθενά… Έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στην υπόθεση που όταν ανακοινώθηκε αντιμετωπίστηκε “ελαφρά” απ΄ όσους δεν έβαλαν ούτε μία υπογραφή για τον εξοπλισμό της χώρας πουλώντας…διαφάνεια! Μόνο που η χώρα εισέπραξε αφοπλισμό που τώρα τον πληρώνει πολύ ακριβά.

Τώρα αναζητούν δήθεν την πρόταση για τα ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση που την έφερε επί υπουργίας Καμμένου κακώς δεν ¨”έτρεξε” και η σημερινή κάνει ότι δεν την ξέρει. Για να βοηθήσουμε να υπενθυμίσουμε ότι πολύ πρόσφατα στις 29 Σεπτεμβρίου 2019, ο Ντμίτρι Σουγκάγιεφ διευθυντής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής – Τεχνικής Συνεργασίας δήλωνε:

«Πριν από μερικά χρόνια δουλέψαμε, κατόπιν αιτήματος της ελληνικής πλευράς, για την οργάνωση της κοινής παραγωγής τουφεκιών Καλάσνικοφ στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων. Έχουμε κάνει σχετικές προσφορές στην ελληνική πλευρά. Δεν έχει ληφθεί απόφαση για το θέμα αυτό από την Ελλάδα”. Σαφέστατος…

Συμπέρασμα: όσοι …δεν βρίσκουν τα ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ που μπορούν να κατασκευαστούν στο Αίγιο ,ας τηλεφωνήσουν στον κ. Σουγκάγιεφ. Αν τους αφήσουν να σηκώσουν το τηλέφωνο οι Αμερικανοί βεβαίως, για να τα λέμε όλα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016