Τα προβλήματα της τουρκικής αεροπορίας και ο κίνδυνος της ελληνικής ΠΑ! Ο Αθ.Παπανικολάου εξηγεί

Μπορεί η τουρκική αεροπορία να ΄χει πραγματικά μεγάλα προβλήματα, από τις μαζικές διώξεις στις οποίες προχώρησε το καθεστώς Ερντογάν, μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016. Ωστόσο η συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο το 2018, δείχνει ότι τα προβλήματα αυτά σιγά αλλά σταθερά επιλύονται…

Οι μαζικές διώξεις Τούρκων αεροπόρων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προκαλέσουν εφησυχασμό. Κι αυτό γιατί την ίδια ώρα η ελληνική ΠΑ έχει να αντιμετωπίσει τα δικά της προβλήματα. Δεν είναι τόσο οι παραιτήσεις έμπειρων στελεχών που προβληματίζουν, όσο τα θέματα που έχουν προκύψει στην εκπαίδευση των Ικάρων. Στη δεκαετία του 80, ένας Ίκαρος πετούσε τους πρώτους μήνες μετά από την εισαγωγή του στη Σχολή και μέχρι να αποφοιτήσει ήταν έτοιμος να πετάξει μαχητικό.

Όλα αυτά έχουν αλλάξει προς το χειρότερο.

Ο Αντιπτέραρχος ε.α Αθ. Παπανικολάου, στη τελευταία του ημερήσια διαταγή το 2012 ως υπεύθυνος για την αεροπορική εκπαίδευση είχε κρούσει κώδωνα κινδύνου. Επτά χρόνια μετά ελάχιστα έχουν αλλάξει και ο κίνδυνος για το αύριο της ΠΑ είναι μεγάλος.

Ο Αντιπτέραρχος Παπανικολάου μιλά στο Militaire.gr για την τουρκική αεροπορία, για την κατάσταση της ΠΑ και φυσικά για τα ελληνοτουρκικά.

Δείτε τη συνέντευξή του.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016