Με την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης έγινε γνωστό ότι η Αμυντική Βιομηχανία θα μεταπέσει στην αρμοδιότητα του Υπ. Ανάπτυξης μετά την παρέλευση 15 μηνών και μετά την πρόσφατη έντονη φιλολογία και δραστηριοποίηση, ειδικά για την ΕΑΒ, από το ΥΠΑΝ τα πράγματα παραμένουν ιδιαίτερα θολά.

Τόσο θολά που ακόμη και οι εμφανιζόμενοι επενδυτές, μη γνωρίζοντας τις αρμοδιότητες υπαγωγής της εταιρείας παλινδρομούν μεταξύ Υπ Οικονομικών, Ανάπτυξης, Άμυνας, ΓΔΑΕΕ κα.
Ενώ αναγγέλθηκε στην ΔΕΘ ένα εξοπλιστικό προπγραμμα 7-10 δις € (και ομιχλώδες τοπίο μια και απόκλιση 30-40% με μονάδα μέτρησης τα δις είναι λίγο…) η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφασίσει ποιο είναι το αφεντικό της μεγαλύτερης αμυντικής μας βιομηχανίας που πρέπει να κληθεί να αναλάβει την συντήρηση του μεγαλύτερου όγκου (χρηματικά) αυτού του εξοπλισμού.

Πέραν αυτού επειδή η αρμοδιότητα είναι θολή, όπως προείπαμε, έχει κατορθώσει ουσιαστικά να προαναγγείλει την αλλαγή της Διοίκησης εδώ και δύο μήνες με συνέπεια βέβαια ακόμη και αυτό το περιορισμένο ποσοστό απόδοσης (όχι με υπαιτιότητα των εργαζομενων) να περιορισθεί ακόμη περισσότερο

Πως εξάλλου να καταλήξουν στην αλλαγή της Διοίκησης αφού έρευνα για εντοπισμό των «καταλλήλων» να αναλάβουν, για κάποιους, που  μάλιστα είναι και αναρμόδιοι, κύριο μέλημα τους είναι ποιοι ΔΕΝ πρέπει να αναλάβουν. Από που αντλούν την αρμοδιότητα και τελικά αυτοί εισακούονται; Αφού δεν προκύπτει από πουθενά προφανώς υπάρχουν «υπόγειες» διαδρομές και οι υπόγειες διαδρομές δημιουργούν λάκκους .

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016