“Δύο εκκωφαντικές εκρήξεις, η μία μετά την άλλη, έκανε τους πάντες να τρομάξουν και να βγουν έξω από τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής από τις αρχές του τόπου κανείς δεν γνωρίζει τι ήταν αυτό.

Πάντως, πρόκειται για θόρυβο που όμοιός τους δεν έχει υπάρξει. Ακολούθησε ωστικό κύμα που κράτησε περίπου για ένα λεπτό. Επίσης, ο θόρυβος ακούστηκε σχεδόν σε όλη την Εύβοια και την Βοιωτία”, γράφει το tvstar.gr :

Την εξήγηση δίνει ο πολύπειρος στρατιωτικός συντάκτης Λουκάς Δημάκας:

“Νοτίως της Σκύρου, σε ύψος 26.000 ποδών πέταγαν τα,δύο Μιράζ 2000 , ένα των οποίων ή και τα δύο, έσπασαν το φράγμα του ήχου προκαλώντας πανικό στους κατοίκους Ευβοίας, Βοιωτίας ακόμα και Φωκίδας από τον πολύ δυνατό διπλό κρότο, στις18.45 .
Τα αεροσκάφη είχαν την “μούρη” τους προς Χαλκίδα,Και Βοιωτία, γι αυτό και ο ήχος κατευθύνθηκε τόσο ισχυρός προς,τα,εκεί! Πάνω από 20.000 πόδια,επιτρέπεται, η ταχύτητα άνω της,ταχύτητας,του ήχου.

Τις πληροφορίες μας έδωσαν πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο Δίστομο έτριξαν τζαμια και “κουνήθηκαν” , τρόπος του λέγειν, σπίτια. Στην Παραλία Διστόμου,το ίδιο. Από την Αστυνομία Λιβαδειάς μου είπαν και από εκεί την ίδια περιγραφή, ακόμα ότι τους τηλεφώνησαν και από Χαλκίδα! Τα ίδια έλεγαν κσι κάτοικοι της Ιτέας Φώκιδας και Δεσφίνα…Έχει ερωτηθεί η Πολεμική Αεροπορία.”

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016