Η επίσημη ανακοίνωση του Πενταγώνου για τη συνάντηση Μάτις-Καμμένου, είχε δύο “ευχαριστώ”. Το ένα είχε να κάνει με το 1,5 δις δολάρια που θα πληρώσει η Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό 84 μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τη Lockheed Martin. Ο εκσυγχρονισμός όπως έχει γράψει κατ΄ επανάληψη το Militaire.gr έχει προβλήματα πριν καν ξεκινήσει και αύριο ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος θα βρεθεί στην έδρα της κατασκευάστριας εταιρείας, όπου ελπίζουμε ότι θα λάβει τις σχετικές εγγυήσεις.

Το δεύτερο ευχαριστώ Μάτις έχει να κάνει με “τις πρόσφατες ενέργειες της Ελλάδας για την καταπολέμηση των κακόβουλων ρωσικών δραστηριοτήτων στην περιοχή”. Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου οι δύο υπουργοί συμφώνησαν “να συνεχίσουν να συνεργάζονται για να διατηρούν τη Ρωσία υπεύθυνη”.

Όλα αυτά έχουν τη σημασία τους, όταν το πρώτο εξάμηνο του 2015, ο Καμμένος εθεωρείτο από την τότε αμερικανική διοίκηση ως ένας πολιτικός που είχε καλές σχέσεις με τη Μόσχα. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει προγραμματιστεί επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.

Ο ανακοίνωση της εκπροσώπου του Πενταγώνου Dana W. White :

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016