Δύο F-16 της ελληνικής ΠΑ πέτξαν στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας ,συνοδεύοντας δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά που είχαν αναχαιτιστεί από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στη Μαύρη Θάλασσα! 

Το  ΓΕΑ δεν αναφέρει πουθενά στην ανακοίνωση του την ονομασία της γειτονικής χώρας μετά από τη συμφωνία των Πρεσπών…

Η ανακοίνωση:

Η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) συμμετείχε  με τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16/Block 52+ της 337 Μοίρας σε αποστολή συνοδείας δύο (2) Αμερικανικών Στρατηγικών Βομβαρδιστικών τύπου Β-1Β,  εντός του FIR Σκοπίων και πραγματοποίηση πτήσης άνωθεν της πρωτεύουσας (Σκόπια).

Τα αμερικανικά αεροσκάφη, εκτέλεσαν αποστολή Long Range Strategic Bomber Task Force Mission άνωθεν ευρωπαϊκών χωρών και στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, αναδεικνύοντας τη συνεργασία και τη διαλειτουργικότητα των Συμμαχικών χωρών του ΝΑΤΟ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016