Διαξιφισμοί

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

                                                              από τον Κων. Φράγκο

  Το Υπουργείο Άμυνας ξεφαντώνει.

 • Μεγάλο και χλιδάτο γκαλά του Υπουργείου στη Λέσχη Ρηγίλλης, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Υπουργός με σμόκιν, Υπουργικό Επιτελείο με ιματίδια φρεσκοραμένα, ατμόσφαιρα πανηγυρική. Το γλέντι στην αποκορύφωσή του  μετά την αλλαγή του χρόνου οπότε ο κ. Καμμένος, βαθύτατα συγκινημένος, έλαβε το μικρόφωνο και τραγούδησε την επιτυχία του αξέχαστου Στράτου «Η ζωή εδώ τελειώνει σβήνει το καντήλι μου» προκαλέσας την βαθιά συγκίνηση των αξιωματικών  και των συζύγων τους; Μετά η καλλιτέχνις – αοιδός τραγούδησε «Κι αν μου φύγεις και σε χάσω και στιγμές σκληρές περάσω δεν θα πάψω να προσμένω τον δικό σου ερχομό» του αλησμόνητου δίδυμου, για τους παλαιότερους, Κοφινιώτη –Βέλλα.
 • Πληροφορήθηκα ότι προσκλήθηκε και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Π. Ρήγας αλλά παρέστη για λίγο  διότι το πρωτόκολλο (ή δευτερόκολλο) ήταν αυστηρό: Σμόκιν. Φαντάζεσθε τον Ρήγα με σμόκιν; Θα γινότανε μεγάλη πλάκα στην Κουμουνδούρου. Ούτε ο κολλητός του κ. Καμμένου, κ. Πολάκης, προσήλθε ακριβώς λόγω σμόκιν.
 • SIC TRANSIT GLORIA MUNDI.
 • Το ίδιο βράδυ, παραμονή, μεταδιδόταν από τον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, του κ. Ιβάν Σαββίδη, μαγνητοσκοπημένο, μεγάλο καλλιτεχνικό γκαλά στην Λέσχη Αξιωματικών με πλήρη οπτική ξενάγηση στο εσωτερικό της Λέσχης, κληροδοτήματος του Ταγματάρχη Σαρόγλου, για χρήση Λέσχης Αξιωματικών. Δεν γνωρίζω αν το κανάλι χρεώθηκε για την χρησιμοποίηση του χώρου ή αυτό αποτέλεσε φιλοφρόνηση-προσφορά του ΥΕΘΑ λόγω εορτών. Και του χρόνου!

Παπούτσι από τον τόπο σου.

 • 20.000 άρβυλα, τύπου Ι, αρίστης ποιότητας, κατασκευασμένα στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο (Κερατσίνι) μοίρασε το ΓΕΣ σε στελέχη των μαχίμων μονάδων.
 • Μια άλλη, ωραία, πρωτοβουλία του ΓΕΣ.

Πετούν την μπάλα έξω.

 • Αν έχετε το κουράγιο να παρακολουθήσετε στο κανάλι της Βουλής συζητήσεις που γίνονται για την αναθεώρηση του Συντάγματος (τώρα την θυμήθηκαν) θα βεβαιωθείτε ότι όλοι οι εθνοπατέρες καυγαδίζουν με ασήμαντες λεπτομέρειες με τελικό σκοπό να τη ματαιώσουν.
 • Δεν θέλουν να προχωρήσουν σε καθιέρωση, κακώς κειμένων  από χρόνια, θεσμών σε εκσυγχρονισμούς που θα μας οδηγήσουν στην πρόοδο. Δεν τους συμφέρει: θλίψη.

Επανέρχομαι.

 • Γιατί οι επιτροπάριοι –βουλευτές που ψάχνουν για σκάνδαλα στην Υγεία δεν ανακοινώνουν κάτι το εντελώς εξακριβωμένο: Τα ονόματα των τζαμπατζήδων πολιτικών και λοιπών Αξιωματούχων και δημοσιογράφων που δεν πλήρωναν δεκάρα για νοσήλια στο ΝΤΥΝΑΝ  ενώ ένας απλός στιλβοποιός έτρωγε κλωτσιά στα οπίσθια αν δεν έχει το ακριβές αντίτιμο για να κάνει μια εγχείρηση κήλης. Μα είναι το «αδελφάτο». Η OMERTA, κατά Πάγκαλο. Κλειστό το στόμα για συναδέλφους και παπαγαλάκια και από την Αριστερά.

Η ετήσια ημερίδα της LOCΚHEED MARTIN.

 • Κάθε χρόνο, περί τα Χριστούγεννα ο Αμερικανικός Αεροβιομηχανικός κολοσσός L-M, υποδέχεται τους διαπιστευμένους στο ΥΕΘΑ δημοσιογράφους και όχι μόνο για ενημέρωση, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Κάθε χρόνο. Η Αμερικανική εταιρεία συνεργάζεται με την ΕΑΒ από το 1974 και τα αεροπορικά μέσα παραγωγής της (F-16, C-130, PΡ-3 κ.α.) είναι παρόντα στην αμυντική προσπάθεια της Χώρας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει, εισέτι, εκκρεμότης έναρξης του προγράμματος εκσυγχρονισμού των μαχητικών F-16 και του άλλου που αφορά στον εκσυγχρονισμό των Α/Φ την ΡΡ-3.
 • Πέραν του κ. Ντένη Πλέσσα, εκπροσώπου της εταιρείας στην Ελλάδας από μακρόν χρόνου και Αντιπροέδρου Ανάπτυξης της Εταιρείας σε Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή, ο οποίος, ομιλών ανέπτυξε τα των θεμάτων της Εταιρείας σχετικά με την Ελλάδα, λίαν ενδιαφέρουσα υπήρξε η παρέμβαση εκπροσώπου του Ελληνοαμερικανικου Επιμελητηρίου, κ. Αυγερόπουλου του Προέδρου του ΣΕΚΠΥ κ. Τ. Ροζολή και του της ΕΑΒ Πτεράρχου ε.α. κ. Ζ. Γκίκα.
 • Σημειώνω, ιδιαίτερα, από τα όσα ανέφερε ο Γεν. Διευθυντής Εξοπλισμών αγαπητός Ναύαρχος κ. Κυριάκος Κυριακίδης περί :-
 • Της ανάγκης μακροχρόνιου προγράμματος εξοπλισμών (έργο επιτελείων).
 • Κατάργησης (επιτέλους) του Νόμου (ΜΗ) Προμηθειών  του κ. Ε. Βενιζέλου που έφερε χρόνια πίσω τη συντήρηση των υλικών (3978/11) και σύνταξη νέου που είναι στο πέρας της διαβούλευσης.
 • Άφρονος και επιπόλαιας μεταφοράς της Έκθεσης Πολεμικού Υλικού DEFENDORY από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη (ΣΣ για ψηφοθηρικούς λόγους) και τελικά την χρεοκοπία της. Βενιζέλειον έργο κι’ αυτό!

Ο εκπρόσωπός του.

 • Ο κ. Ν. Παπανδρέου, γόνος του Μεγάλου Οίκου των Παπανδρέου, δηλώνων συγγραφεύς, αλλά μηδέποτε, νομίζω εργασθείς, και υποψήφιος της Φώφης στην Ευρωβουλή (προς συντήρηση της οικογενειοκρατίας) με κείμενό του (16.12) στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ δήλωνε «Καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Όπως οι Άκης, Γιάννος και κάθε πολιτικός που ενθυλάκωνε χρήματα του Δημοσίου.»
 • Το κείμενο εξόργισε τον έγκλειστο στον Κορυδαλλό κ. Γιάννο Παπαντωνίου που επιτέθηκε στον Νικολάκη, συνέπλευσε και ο κορυφαίος αρθρογράφος των ΝΕΩΝ (20/12) κ. Γ. Παπαχρήστος που στηρίζει όλη την παλαιά γενιά.
 • Ο κ. Γιάννος, βέβαια, είναι εν δυνάμει αθώος αφού δεν δικάσθηκε ακόμη αλλά γιατί υπέδειξε στον συνεργάτη και κουμπάρο του κ.Κανδαλέπα, που μερικοί, όχι εγώ, τον θέλουν ταμία του, να επιδιώκει δια παντός μέσου, το ΜΗ ΑΝΟΙΓΜΑ των λογαριασμών του στην Ελβετία, Why, pour quoi και γιατί; Γιατί δεν λέει. «Εμπρός, ανοίξτε όποιο λογαριασμό θέλετε, δεν φοβάμαι τίποτα;». Ιδού η απορία.

Ασυναγώνιστοι, ακτύπητοι.

 • Ως γνωστόν, οι κρατούντες ίδρυσαν την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), το γνωστό Υπερταμείο, για να διαχειρισθεί την Κρατική Περιουσία, με υψηλούς μισθούς στο «ρετιρέ» (1 εκ. € ετησίως).
 • Ε, λοιπόν, το γ΄ τρίμηνο ’18 η εταιρεία «μπήκε μέσα», είχε ζημιά 225.000. Ζήτω το Έθνος!

Και ολίγον RETRO.

 • Τρίτη 9 Μαΐου 2017, μεταμεσονύκτια συνέντευξη του ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένου στο ALPHA (Σρόιτερ).
 • Ρωτάει ο δημοσιογράφος τον Υπουργό να του σκιαγραφήσει προκατόχους του «Για τον κ. Σπηλιωτόπουλο, τι γνώμη έχετε;». Απάντηση «Πολύ καλή».
 • Συμπληρώνει ο Σρόιτερ (sic): Ο κ. Μεϊμαράκης μου είχε πει ότι όταν ήταν Υπουργός Αμύνης αισθανόταν ότι βρισκόταν σε ένα χώρο με τοξικά κατάλοιπα. Για αυτό, πρόσθεσε, μου εμπιστεύθηκε, ότι δεν υπέγραφε ΤΙΠΟΤΑ.
 • Δηλαδή ήταν ωσεί παρών… Όντως, ο κ. ΕΜ δεν υπέγραψε τίποτα. Ούτε παραπομπές σκανδάλων (ώστε να εξυγιάνει το χώρο από τα κατάλοιπα), ούτε προμήθεια στοιχειωδών ανταλλακτικών για την συντήρηση οπλικών συστημάτων  (ΣΣ ορθώς, ο Επίτιμος Α/ΓΕΑ Στρατηγός κ. Γκίνης δήλωσε, τελευταία, ότι ο Ελληνικός Στρατός αφοπλίζεται μονομερώς από το 2005). Σε μια περίπτωση που ο εξαίρετος ΥΦΕΘΑ κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος του έστειλε ένα φάκελο μεγάλου σκανδάλου με εισήγηση –καταπέλτη, ο ταλαίπωρος φάκελος «χάθηκε» μυστηριωδώς στο Γραφείο του Υπουργού. Σε λίγο «χάθηκε» και ο τολμηρός κ. Λαμπρόπουλος.
 • Απλά σημειώνω ότι το Σύνταγμα (άρθρο 85) ορίζει ότι έκαστος Υπουργός είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του ή τις παραλήψεις αρμοδιότητός του.
 • Περιττό να υπενθυμίσω ότι ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης έχρισε τον κ. Ε.Μ. επικεφαλής της λίστας των Ευρωβουλευτών του Κόμματος. Χαίρε, ω Ελλάς. 

Πολύ καλά, υπέροχα!

 • Ως γνωστόν η κυβέρνηση και το ΥΕΘΑ αρνούνται, πεισματικά, να οργανώσουν ένα Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, όργανο που διαθέτουν ΗΠΑ και όλοι οι Ευρωπαίοι συν οι φίλτατοι Τούρκοι. Υποθέτουμε ότι αυτοί είναι ανόητοι ενώ οι Τσιπροκαμμένοι ξέρουν…
 • Τελευταία το ΥΠΕΞ, με μέριμνα του ΑΝΥΠΕΞ κ. Κατρούγκαλου οργάνωσε στο Υπουργείο μια σύσκεψη αρμοδίων για να συζητήσουν τα προβλήματα που αναφύονται με την προκλητική στάση της Τουρκίας. Κάλεσαν και εκπροσώπους κομμάτων. Πολύ καλά, θα πω. Κάτι γίνεται επιτέλους.
 • Θα υπέθετε κανείς ότι στη σύσκεψη αυτή το ΥΕΘΑ θα συμμετείχε με ένα πολιτικό της τρόικας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ένα Αρχηγό Επιτελείου ή, τουλάχιστον, με ένα Υπαρχηγό. Στη σύσκεψη παρουσιάσθηκε ο διπλωματικός Σύμβουλος του κ. Καμμένου κ. Καραγιάννης. Καλός, πολύ καλός ο πρέσβης αλλά τι γνωρίζει από στρατιωτικά; Τα υπόλοιπα στην κρίση σας. Μωραίνει κύριος…

Ξαναμωραίνει ο Κύριος.

 • Ο μεγάλος Ηγέτης κ. Π. Λαφαζάνης αφού είδε κι’ αποείδε ότι τα κίτρινα γιλέκα που φόρεσε με μερικούς φίλους του κι’ έτρεχαν σε διάφορες πρεσβείες δεν φτουράνε, έφυγε και πήγε στο Παρίσι όπου κραύγαζε δίπλα στον Μελανσόν.
 • Υπόψη ότι ο κ. Λαφαζάνης όμως μετά του κ. Ήσυχου φιλοδοξούν να κυβερνήσουν. Αυτά βλέπει ο Τσίπρας και γελάει.

Μια ημερίδα που εξελίχθηκε σε εσπερίδα.

 • Στις 10 Δεκεμβρίου οργανώθηκε στον Παρνασσό μια εξαιρετική ημερίδα, από τις κορυφαίες του 2018, οργανωμένη από το στην Αθήνα Παράρτημα του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης με θέμα «Η εξωτερική και αμυντική πολιτική της Ελλάδος από το 1974 και μετά».
 • Ωραία πρωτοβουλία και εξαιρετικό το θέμα. Κοινό υψηλού επιπέδου, όπως οι ομιλητές, και πλήθος νέων ανθρώπων, σπουδαστών.
 • Παρόντες οι Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος κ. Ε. Αποστολάκης καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων, πλην … Λακεδαιμονίων δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
 • Στην Πρώτη Ενότητα (συντονίστρια η εξαίρετη νεαρά συνάδελφος κ. Αλεξία Τασούλη) ανέπτυξε το θέμα ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου και οι εκπρόσωποι Κεντρώων (κ. Γεωργιάδης), ΝΔ (κ. Κουμουτσάκος) και ΚΙΝΑΛ (κ. Α. Λοβέρδος) οι οποίοι, πλην του πρώτου που ήταν λακωνικός και ουσιώδης, ανεφέρθησαν γενικώς και αορίστως περί ανέμων και υδάτων «Τι να πούμε τι, τι να τραγουδήσουμε» που λέει ο Μητσιάς. Τα είπαν και απήλθαν, γιατί άμα έμεναν θα στεναχωριόνταν από όσα ακούσθηκαν στο β’ μέρος.
 • Προσωπικά μου θύμισαν το πρόσφατο τσιτάτο γνωστού λογοτέχνη που ανέφερε ότι το μεγαλύτερο κακό της επταετίας ήταν η Μεταπολίτευση!
 • Το β΄ γκρουπ πλαισίωναν οι Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης, Στρατηγός Κων. Γκίνης (επίτιμος Α/ΓΕΣ), Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης (Επίτιμος Α/ΓΕΝ) και Πτέραρχος Βαγγέλης Γεωργούσης (Επίτιμος Δ. ΔΑΕ) – Συντονιστής ο ημέτερος Πάρις Καρβουνόπουλος. Ήσαν απολαυστικοί, ουσιώδεις και, ενίοτε, αποκαλυπτικοί. Το τι είπαν θα το παρουσιάσω σε προσεχές σημείωμα. Επιλέγω μόνο το πιο «κτυπητό» του Στρατηγού Γκίνη «Η Ελλάδα αφοπλίζεται μονομερώς από το 2005»!!! Μεγάλη αλήθεια.
 • Ήταν αλήθεια η ώρα περασμένης οι 20:00, δεν είχα κουράγιο να συνεχίσω και, αγενώς, απεχώρησα. Sorry!

Γάμος αλά …Ντουπαϊκά

 • Είμαι υπερήφανος ειλικρινά, για τον Υπουργό κ. Π. Καμμένο που έχει ανάδειχθεί το δημοφιλέστερο πρόσωπο στις χώρες του Κόλπου. Δεν υπάρχει εκδήλωση σεΐχηδων που να μην είναι παρών. Αγαπητός, ευχάριστος, διαχυτικός δίνει την εικόνα του άρχοντα και ευτυχισμένου Έλληνα. Φαντασθείτε να ήταν στην θέση του ο δυσκοίλιος Φωτάκης.
 • Έτσι προχθές μετάβει στο Ντουμπάι, να εδώ δίπλα, ένα τσιγάρο δρόμος, που έλεγαν παλιά, για να παραστεί, ειδικά και τιμητικά προσκεκλημένος, στον χλιδάτο γάμο της κόρης του Σεΐχη, Μαριάμ μπιντ Μοχάμαντ Μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ. Να ζήσει η νύφη κι ο γραμπρός κι οι συμπεθέροι όλοι.
 • Κάτι περί «νυφούλας» που ακούστηκε προερχόμενο από τον Υπουργικό θώκο κατά την ομιλία του κ. Αμυρά (Ποτάμι) στη Βουλή ας μην το αναφέρουμε. Δεν ταιριάζει σε ένα διάσημο στις χώρες του κόλπου.

Άλλη μια καθυστέρηση

 • Μια ανούσια αλλά και αποκαλυπτική συζήτηση στη Βουλή (πρωί Τετάρτης 09:01) για τροπολογία που αφορά τον εκσυγχρονισμό των F-16.
 • Ο κ. Π. Καμμένος, από τη μια μεριά, δυσκολεύθηκε να εξηγήσει αλλά κυρίως, οι φωνασκούντες της Αντιπολίτευσης (ΣΣ θα γίνει της «καρέκλας» κραύγαζε ο κ. Β. Κικίλιας) να καταλάβουν ότι τα 230 εκ. $ δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ποσοστό της ολικής δαπάνης (1,4 δις $) που προορίζεται να στηρίζει ή να χρηματοδοτήσει την συμμετοχή της Ελλάδας  (ΕΑΒ και άλλες εταιρείες) στο πρόγραμμα. Είναι περισσότερο ΕΠΑ παρά ΑΩ. Αν δεν πάρει η ΕΑΒ αυτό το χρήμα ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ Clear? Το πώς θα γίνει η ανάθεση στους εκτός ΕΑΒ είναι θέμα που πρέπει να το δει το Υπουργείο σε συνεργασία με την L-M. Θα το παρακολουθήσουμε κι εμείς από περιέργεια.
 • Που και που έπεφτε και κάποιο καρφί, από τον κ. Φίλη για «συναδέλφους» που διάβαζαν ως αριθμούς τηλεφώνου αριθμού λογαριασμών. Ο νοών νοήτω…
 • Και μια διευκρίνιση: Ο νόμος που καταργεί τα ΑΩ (3978/4) δεν απετέλεσε θαραλέα και πατριωτική πράξη του κ. Βενιζέλου. Δόθηκε αυστηρή και αμετάκλητη εντολή από την Ε.Ε. Ο υπόλοιπος Νόμος (Χειρ Βενιζέλου εποίησε) ήταν απαράδεκτος, οικτρός και μόλις αντικαταστάθηκε από άλλον από την ΓΔΑΕ.
 • Ο κ. ΕΒ Παράλληλα, ως Αντιπρόεδρος της αλή στου μνήμης Κυβέρνησης των Αντωνομπενηδων, έλεγχε αποκλειστικά την ΓΔΑΕ ως προς την διαχείριση των υπόπτων ΑΩ των κραυγαλέων σκανδάλων προμήθειας των Ε/Π ΝΗ90 και APACHE από τους Σημιτογιάννους. Σιδηρούν παραπέτασμα. Το τι έγινε έμεινε στα απόρρητα παρόλες τις καταγγελίες και δημοσιεύματα. ΟΜΕΡΤΑούτε ο κ. Π. Καμμένος, ο ΝΗ90 φάγος δεν έλεγξε.. Αδελφάτο..
Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016