Νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος από Boeing και Saab

Νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος στην αγορά.

Η Boeing και η Saab AB παρουσίασαν την Τρίτη το νέο εκπαιδευτικό μαχητικό , Τ-Χ, το οποίο προορίζεται, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, να «δείξει στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, τις επιδόσεις, τον οικονομικό χαρακτήρα και τα πλεονεκτήματα σε ό,τι αφορά τη συντήρηση που παρέχει η προσέγγισή τους».

Το Boeing T-X είναι μονοκινητήριο, διθέσιο και διαθέτει πιλοτήριο ειδικά σχεδιασμένο για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Στόχος να αντικαταστήσει το  Τ-38 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.Σ΄αυτό το αεροσκάφος θα εκπαιδεύονται πλότοι μαχητικών πέμπτης γενιάς, όπως το F-22 Raptor και το F-35 Lightning II.  Το πρόγραμμα προβλέπει ελάχιστη παραγγελία 350 αεροσκαφών, κάτι που συνεπάγεται συμβόλαιο ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, εάν τελικά το Τ-Χ επιλεγεί από την αμερικανική πολεμική αεροπορία για την αντικατάσταση των 400 Τ-38, που χρησιμοποιούνται εδώ και περίπου 50 χρόνια.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016