Η 3η τριμερής συνάντηση των υπουργών Εθνικής ‘Αμυνας, Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, πραγματοποιείται το μεσημέρι στην Αθήνα.
Θα έχει ενδιαφέρον αν η Αίγυπτος θα επαναφέρει την πρόταση της για τη δημιουργία ναυτικής δύναμης που θα περιπολεί στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας μ΄ αυτό το τρόπο την ασφάλεια των ενεργειακών πόρων που αφορά και τις τρεις χώρες.
Η πρόταση είχε τεθεί από τον Αιγύπτιο πρόεδρο Σίσι, αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επιφυλαχθεί να απαντήσει.
Δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνει επιφυλακτική την Ελλάδα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, στις 11:45 ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μοχάμεντ Αχμέντ Ζακί (Mohamed Ahmed Zaki) και στις 14:45 με τον υπουργό ‘Αμυνας της Κύπρου, Σάββα Αγγελίδη.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016