Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι θα βρεθεί μια λύση σε ζητήματα που αφορούν τις αμυντικές δαπάνες και το εμπόριο στη συζήτηση που θα έχει με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.
Μιλώντας κατά την έναρξη της συνάντησής τους, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Μακρόν είπε ότι διαφωνεί με την κριτική που άσκησε ο Τραμπ στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, την οποία κατηγόρησε ότι είναι “όμηρος” της Ρωσίας γιατί η χώρα της εξαρτάται ενεργειακά από το ρωσικό φυσικό αέριο.
Λίγο νωρίτερα, μια υψηλόβαθμη πηγή των Ηλυσίων ανέφερε ότι ο Μακρόν πιστεύει πως η αποδυνάμωση του ΝΑΤΟ θα αποδειχθεί μακροπρόθεσμα πιο κοστοβόρα για τα μέλη της Συμμαχίας.
Με φόντο τις εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας, ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τους ηγέτες των υπόλοιπων 28 χωρών-μελών του ΝΑΤΟ “να μην αποδυναμώσουν” τη Συμμαχία. Ο ίδιος αξιωματούχος είπε πάντως ότι στην πρώτη συνεδρίασή τους η ατμόσφαιρα ήταν γενικά “καλή και εποικοδομητική”.

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016