Συνάντηση με την ΠΟΕΣ είχε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στη δήλωση του προειδοποιεί την κυβέρνηση να μη διανοηθεί την κατάργηση της, κάτι που μεθοδεύεται συστηματικά από το 2013.

Η δήλωση:

“Αναγνωρίζουμε και τιμάμε τον αγώνα που κάνει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών για τη συλλογική εκπροσώπηση και για τη συνεχή ανάδειξη και προώθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ΚΚΕ στηρίζει το συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο οποίος κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες, ακόμα και με διώξεις των ίδιων των στρατιωτικών και όλη αυτή η πορεία, όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε ότι με ιδιαίτερη ευθύνη και αποδοτικότητα μπορεί να προωθήσει τη συλλογική εκπροσώπηση και τη διεκδίκηση των σοβαρών προβλημάτων αυτού του χώρου.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά σκέψη στην κυβέρνηση ή και σε οποιαδήποτε άλλη πολιτική δύναμη για κατάργηση ή περιορισμό αυτού του δικαιώματος. Όλα τα επιχειρήματα που δήθεν λέγονται και ακούγονται δεν ισχύουν. Υπάρχει πειθαρχία, ούτε καταλύεται η πειθαρχία, ούτε καταλύεται η ιεραρχία με τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ξαναλέω ότι αυτό το έχει αποδείξει η ίδια η πείρα και η μέχρι στιγμής πορεία.

Το ΚΚΕ σταθερά συμπαραστέκεται στα προβλήματά τους. Έχει καταθέσει ήδη δεκάδες ερωτήσεις, έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες μέσα στη Βουλή των Ελλήνων. Θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και για τα μισθολογικά ζητήματα και τα συνταξιοδοτικά, όπως και για ζητήματα που αφορούν την υπερωριακή απασχόληση ή αφορούν τη βραδινή υπηρεσία ή τη συνεχόμενη 24ωρη, για την οποία δεν παίρνουν αποζημίωση και μια σειρά άλλες πλευρές και ζητήματα, που όλοι τα βιώνουμε. Και οι ελληνικές οικογένειες ξέρουν τι βιώνουν οι εργαζόμενοι μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις και στις παραμεθόριες περιοχές, τα επιδόματα που πρέπει να δοθούν και τα προβλήματα στέγασης, συνυπηρέτησης των συζύγων και τα προβλήματα της υγείας, της εκπαίδευσης των μονίμων στελεχών και μια σειρά τέτοιες πλευρές που εμείς, ως ΚΚΕ, θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε και μέσα στη Βουλή και να πιέζουμε στην κατεύθυνση της επίλυσής τους.”

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016