Λίγες μόνο ώρες μετά από την απαράδεκτη και ανιστόρητη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ με την οποία η Ελλάδα κατηγορείται γιατί έκανε Επανάσταση το 1821, ο Έλληνας ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τον Τούρκο ομόλογό του! Την ώρα της συνάντησης οι Τούρκοι έκαναν παραβιάσεις στο Αιγαίο, ανήμερα της εορτής του προστάτη της ΠΑ! Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της συνάντησης που διοργανώνει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ με θέμα τον στρατηγικό δίαλογο για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Είναι δύσκολο να έχει κάποιος απάντηση για την ανάγκη να γίνει αυτή η συνάντηση.

Λογικά ο κ.Δένδιας θα του έθεσε και το ζήτημα της ανακοίνωσης και των προκλήσεων. Επειδή έχει περάσει έστω και λίγο από τη θέση του ΥΕΘΑ, ο κ.Δένδιας επίσης γνωρίζει ότι η Τουρκία μπορεί να ακούσει και να κατανοήσει μόνο τη γλώσσα της ισχύος. Σ΄ όλες τις άλλες παριστάνει την κουφή.

Δεν έχει περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι μετά από την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά έχει επιδεινωθεί.

Αμέσως μετά,ο κ.Δένδιας συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, υπό το φως της πρόσφατης απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να μη δώσει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ο Έλληνας Υπουργός αναφέρθηκε στην σταθερή διαχρονική υποστήριξη από την πλευρά της Ελλάδος στην ευρωπαΐκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη ορθής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών στο σύνολό της, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Τέλος, συμφωνήθηκε η ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016