Η απόφαση της Άγκυρας να στείλει γεωτρύπανο δυτικά της Κύπρου προκάλεσε συναγερμό σε Αθήνα και Λευκωσία και  όλη ημέρα υπήρχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες για να βρεθεί λύση πριν η κρίση κλιμακωθεί.

Νωρίς το απόγευμα ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης πέταξε στα Χανιά και ο λόγος δεν ήταν μόνο η ομιλία του πρωθυπουργού την οποία παρακολούθησε. Ο ΥΕΘΑ είχε επαφή με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν το καυτό θέμα που έχει προκύψει με το τουρκικό γεωτρύπανο που πλέει προς την κυπριακή ΑΟΖ και τον ενημέρωσε για όλες τις εξελίξεις.

Σήμερα όλη ημέρα τα τηλέφωνα “άναψαν”, όχι μόνο από το ΥΠΕΘΑ αλλά και από την Κύπρο. Ο Αρχηγός ΓΕΕΦ για παράδειγμα επικοινώνησε με τον Ιταλό πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ και τον ενημέρωσε για το θέμα. Ο κ.Λεοντάρης σύμφωνα με πληροφορίες πήρε τη σαφή διαβεβαίωση από τον Ιταλό ότι θα θέσει το ζήτημα στην Μογκερίνι, ζητώντας κινητοποίηση της ΕΕ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016