Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων συνεδριάζει σε λίγη ώρα και το θέμα της ατζέντας του που θα απασχολήσει θα ΄ναι το Πολεμικό Ναυτικό και οι κρίσεις Αντιναυάρχων. Εδώ και αρκετές ημέρες διακινείται το σενάριο που θέλει να γίνονται “βαθιές” παρεμβάσεις σε επίπεδο Αντιναυάρχων. Η χθεσινοβραδινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ που προβλέπει τη παραμονή του Α/ΓΕΝ Νίκου Τσούνη στη θέση του μπορεί να “εξασθένησε” αυτό το σενάριο, ωστόσο στο σημερινό ΣΑΓΕ ,λένε οι πληροφορίες θα γίνει συζήτηση για το ενδεχόμενο να προχωρήσουν τώρα κι όχι τον Μάρτιο οι αλλαγές.

Η θέση κλειδί είναι φυσικά αυτή του Αρχηγού Στόλου. Θα παραμείνει ο νυν Αρχηγός Ι.Παυλόπουλος ή θα αντικατασταθεί και από ποιον; Τα προγνωστικά κάνουν λόγο για αντικατάσταση με τον διάδοχο να μην αποτελεί έκπληξη, όσο κι αν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν ως μη αναμενόμενη την επιλογή. Ο προβληματισμός που υπάρχει και αναμένεται να απαντηθεί στο ΣΑΓΕ, είναι αν θα γίνουν τώρα ή τον Μάρτιο οι αλλαγές. Υπάρχουν πιέσεις για να γίνουν άμεσα.

Μην ξεχνάμε ότι το ΠΝ είναι πασίγνωστο στον ΥΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης ο οποίος προερχόμενος απ΄ αυτό ,θέλοντας και μη , έχει άποψη για πρόσωπα και πράγματα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016