Συμβούλιο Άμυνας συγκαλεί αυτή την ώρα στο ΥΠΕΘΑ ο Πάνος Καμμένος, μετά από την πτήση με ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές. Πτήση που έκανε μαζί με τον ΑΝΥΕΘΑ Φώτη Κουβέλη και τον Α/ΓΕΑ Χρήστο Χριστοδούλου.

Η εμπλοκή των ΕΔ στην προσπάθεια αντιμετώπισης των πυρκαγιών σε ανατολική και δυτική Αττική είναι από χθες το βράδυ δεδομένη. Γι΄ αυτήν την εμπλοκή υπήρξε αναλυτική ενημέρωση τα ξημερώματα.

Πέρα από τους αριθμούς που αποτυπώνουν το μέγεθος των δυνάμεων που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης, υπάρχει και η ουσία. Το ελικόπτερο του ΠΝ Seahawk για παράδειγμα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στον γρήγορο εντοπισμό ανθρώπων που είχαν πέσει στη θάλασσα και είχαν “ανοιχτεί” πολύ πέρα από τις ακτές τις ανατολικής Αττικής. Είναι ενδεικτικό ότι εντοπίστηκαν άνθρωποι ακόμη και 4 μίλια μακριά από τις ακτές.

Η φρεγάτα ΕΛΛΗ διέσωσε δεκάδες . Άμεση ήταν και η ανάπτυξη της Ζ’ ΜΑΚ στην Ανατολική Αττική.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016