Διαξιφισμοί

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

από τον Κων. Φράγκο

Συλλαλητήρια και κραυγές

Τα κόμματα δεν μπορούν ασφαλώς ν’ αγνοούν το λαϊκό αίσθημα. Οφείλουν όμως να το καθοδηγούν, αντί να το πυροδοτούν, με αποτέλεσμα να το καθιστούν ανεξέλεγκτο. Γιατί, τότε, τα κόμματα γίνονται αιχμάλωτα του κλίματος που δημιουργούν.

Κ. Καραμανλής (Α΄)

Είμαι κατά των συλλαλητηρίων, ιδιαίτερα όταν δεν εξυπηρετούν, ρεαλιστικά, την επίλυση προβλημάτων. Όχι, δεν πήγα στη προχθεσινή μάζωξη. Φρονώ ότι θα εθνικά θέματα επιλύονται από συνεργαζόμενους, ομονοούντες, μη ευτελείς και κατεργάρηδες πολιτικούς οι οποίοι πωλούν  πατριωτισμό μόνο για κομματικούς και πελατειακούς λόγους. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω το συλλαλητήριο είναι Συνταγματικό Δικαίωμα. Το χθεσινό ήτο επιτυχές και τα μηνύματά του πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη σε όποιες αποφάσεις. Όχι να τις καθορίσουν.

Σκοπιανό: Ένα ήσσονος, σχετικά με άλλα, σημασίας θέμα που με ομόνοια, αγωνιστικότητα και σύνεση των Αρχόντων επιλύεται εύκολα βάσει της Αρχής: Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Όχι με κραυγές λαϊκοπρατριωτισμού και πατριδοκαπηλίας. Η Μακεδονία μας δεν σώζεται με διαιώνιση του προβλήματος, αναμένοντας άλλη ευκαιρία. Η Κυβερνητική αβελτηρία φέρνει στο προσκήνιο μια ρηχή κι επικίνδυνη πατριδοκαπηλία, από την οποία επωφελούνται τα άκρα, σημειώνει στο ΒΗΜΑ ο κορυφαίος δημοσιογράφος κ. Γιάννης Μαρίνος.

Ο Ελληνικός λαός, ο Έλληνας πολίτης παραζαλισμένος από τις συμφορές που τον βρήκαν τελευταία, έχει χάσει τις προτεραιότητές του. Ερωτώ αυτά τα πατριδοφόρα και ελπιδοφόρα κινήματα με τα περίεργα ονόματα γιατί δεν οργάνωσαν συλλαλητήρια για τα παρακάτω, πιο σοβαρά ζητήματα:

 • Για την κατοχή μεγάλου μέρους της Κύπρου, ενός Κράτους – μέλους του ΟΗΕ και της ΕΕ, από τους Τούρκους. Συλλαλητήρια παράλληλα και στις μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, όπου υπάρχει Έλληνας.
 • Ομοίως για την οργάνωση από την Τουρκία συστηματικής μεθόδευσης  εξόντωσης του Ελληνισμού. Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα. Να ξυπνήσει και την κοιμώμενη Ελληνική οικονομική και πολιτική ελίτ. Η απειλή είναι ορατή και ψηλαφητή.
 • Για την απαίτηση τιμωρίας, ΝΕΜΕΣΕΩΣ, των υπευθύνων της καταληστεύσεως της χώρας, της εκχώρησης της εθνικής  κυριαρχίας, της παράδοσης στους τοκογλύφους, της πτώχευσης του Ελληνικού Λαού της δολιοφθοράς της Άμυνας. Σήμερα επανέρχονται ως Σωτήρες!

Βουλευτές και συλλαλητήρια

 • Οι βουλευτές πληρώνονται αδρά για να μελετούν τα θέματα, τα εθνικά προβλήματα και να τα παρουσιάζουν απόψεις από του βήματος της Βουλής, όπου αναπτύσσεται λόγος και αντίλογος και προκύπτουν θέσεις.
 • Τα συλλαλητήρια είναι ιαχές, συνθήματα, κραυγές, μονόλογος. Υπηρετούν το λαό, τους πολίτες. Τί θέση έχουν οι βουλευτές εκεί; Για να δηλώσουν παρουσία, να εισπράξουν χειροκροτήματα μαζί και ψηφαλάκια. Αυτό λέγεται πατριδοκαπηλεία, πατριωτισμός με το καντάρι.

Ο πατριωτισμός, πολλάκις, είναι το καταφύγιο των απατεώνων, είχε αποφανθεί ο σοφός Αμερικανός Samuel Johnson για να προσθέσει ο έτερος σοφός, ημέτερος Χρ. Γιανναράς με το «Ο πατριωτισμός είναι καραμέλα στα χείλη καιροσκόπων καραγκιόζηδων ή περιθωριακών τραμπούκων.

 • Και το Ιερατείο; Ενώ ο Μακαριώτατος είχε υποσχεθεί στον Πρωθυπουργό ότι η Εκκλησία θα απέχει, πιεζόμενος από τους «σκληρούς» ανέκρουσε …. πρύμνα. Μιμήθηκε τους πολιτικούς στις κυβιστήσεις… Τι κρίμα…

Επειδή σκηνές από το συλλαλητήριο μεταδόθησαν παγκοσμίως, η διεθνής κοινή γνώμη θα παρατήρησει ότι στην βιτρίνα της εξέδρας οι ρασοφόροι παίζουν κυρίαρχο ρόλο κήνσορα. Πού βρισκόμαστε; Στο Ιράν;

Αν οι πολιτικοί δεν πάψουν ν’ αντιμετωπίζουν την Εκκλησία ως «συναποφασίζοντα» σε θέματα που δεν την αφορούν, η σημερινή κατάσταση θα διαιωνίζεται… αποφαίνεται, σοφά, ο καθηγητής κ. Αλεβιζάτος (ΝΕΑ 01/02/18). Εφόσον υπάρχουν πολιτικοί κάποιου ύψους, όχι νάνοι, προσθέτω εγώ.

Κολλημένοι στην πλατφόρμα

 • Μπορεί το 2017 να είχε ανακηρυχθεί χρονιά της Εθνοφυλακής, μια προσπάθεια που επέτυχε, αλλά οι Εθνοφύλακες δεν είναι μαχητές  α’ γραμμής. Τις πρώτες μάχες θα δώσουν οι μονάδες των πρόσω, που δυστυχώς και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, έχουν προβλήματα στην στελέχωση. Είναι ισχνές!…

Ορθώς. Λοιπόν, αποφασίσθηκε η «απόσυρση» μονάδων από την Πελοπόννησο και Αττική. Είναι μια γενναία απόφαση για να εξοικονομηθεί προσωπικό για τις ακριτικές μονάδες.

Λέω γενναία γιατί πριν προλάβει να κοινοποιηθεί η απόφαση άρχισαν τους εξορκισμούς. Αρχιερείς, Νομάρχες, Δήμαρχοι, τοπικοί παράγοντες κ.λπ. Πλήττεται η τοπική κοινωνία, λένε. Το λοιπόν; Τι έχει προτεραιότητα;

 • Έκπληκτος είδα ερώτηση του τ. ΥΦΕΘΑ κ. Αθαν. Δαβάκη που καίτοι γνωρίζει τα καυτά προβλήματα της Άμυνας, με την οποία διαμαρτύρεται για την κατάργηση του ΚΕΕΜ (Σπάρτη, Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμών, Μεταφορών) διότι, λέει, επέρχεται επιδείνωση της περιοχής που υποφέρει οικονομικά! Τι να πώ;

Τα νέα απ’ αντίκρυ

Ποτέ δεν σ΄ ακούνε και δεν σε υπολογίζουν, αν δεν έχεις δόντια… Αν δεν μπορείς να δαγκώσεις, δεν υπάρχεις…

Νίκος Πεντζίκης

Αντιγράφω από το έγκυρο περιοδικό του χώρου AVIATΙOΝ WEEK (Ιαν. 14, 2018… Φρέσκα, φρέσκα)

 • Κατά το 2018 η Τουρκία σχεδιάζει να ξοδεύει για νέο υλικό και εκσυγχρονισμούς 40,2 δις. Λίρες έναντι 28,7 (7,5 δις €) το 2017.
 • Στους προσεχείς μήνες επιλέγεται ο κινητήρας του, εγχώριας παραγωγής (σε συνεργασία με την Βρετανική BAE), μαχητικών T – FX. Η Άγκυρα, ωστόσο, αναζητά συμπαραγωγούς για την εν σειρά παραγωγή και εμπορία του αεροσκάφους. Ταυτόχρονα αναμένει σύντομα την παραλαβή του πρώτου μαχητικού F35 JFS  της LOCKHEED MARTIN ενώ οι προβλέψεις της φθάνουν στην προμήθεια 100.
 • Η Τουρκική ΠΑ, αναμένει παραλαβή των πρώτων, made in Turkey (TAI), UAV, ANKA, μέσου ύψους, μακράς διάρκειας, εκπαιδευτικού HURKUS με κινητήρα τουρμποπρόπ.
 • Παράλληλα αναπτύσσεται στα Τουρκικά Ναυπηγεία η κορβέτα τύπου MILGEM  καθώς και ένα αμφίβιο πλωτό αποβάσεων, το TCG Anadollu, σε συνεργασία με την Ισπανική Vavardia.
 • Από την μεγάλη Τουρκική Εταιρεία ROKETSAN αναπτύσσεται σειρά αντιαρματικών και αέρος – αέρος βλημάτων κα,κα
 • Η μεγάλη Τουρκική εταιρεία HISAR ASELSAN δοκίμασε με μεγάλη επιτυχία μόλις προχθές (01/02/2018) νέο αντιεροπορικό πύραυλο με παρουσία επισήμων. Και πάλι αφαίμαξη…

Και τα ημέτερα

•Ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών PP3 του ΠΝ, καρκινοβατεί. Το πρώτο, από τα πέντε, που αξιοποιείται μηχανικά από την ΕΑΒ θα ιπταθεί μεν τον Μάρτιο – Απρίλιο αλλά άνευ… θείου και φωσφόρου δηλαδή χωρίς ηλεκτρονικά. Ναύτες θα παρατηρούν με κυάλια, από τα φινιστρίνια, τον θαλάσσιο χώρο!!! Η ανάδοχος εταιρεία θα πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες, έστω κραυγάζοντας και διαμαρτυρόμενη, αν έχει το δίκιο με το μέρος της…

 • Εκσυγχρονισμός F-16. Τι να πούμε τι, τι να τραγουδήσουμε, όπως λέει ο Μητσιάς. Αναμένεται νέα προσφορά (LOA) περισσότερο εκλογικευμένη, ρεαλιστική, προσαρμοσμένη στις ελληνικές ανάγκες (όσον αφορά την αρχική υποστήριξη) και… ρεαλιστική. Μιλάμε για 85, πάντα. Το όνειρο των 93, πέταξε. Αναμένεται αμερικανική ομάδα για συζητήσεις στις 26 Φεβρουαρίου. Δεν θα ήθελα να ήμουν στην θέση του Ναυάρχου Κυριακίδη…
 • MIRAGE – Φρεγάτες (Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία). Κι εδώ αναμένονται από Γαλλία, αρμόδιοι για διαπραγμάτευση που θ’ αφορά σε FOS και εκσυγχρονισμό μαχητικών MIRAGE 2000. Επίσης για προμήθεια φρεγατών, όχι των γνωστών FREMM, που γέρασαν, αλλά νέων πιο ελαφρών, των PENS.
 • Τα συμπεράσματα δικά σας! Μήπως βαίνουμε, επειγόντως, προς ευθανασία;

Οικονομικό φόρουμ Δελφών

 • Οργανωμένο από τον Οίκο Συμεών Τσομώκος
 • Μεταξύ των άλλων θα μιλήσουν:
 • Ο τ. Πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης με θέμα: Πώς ένα κράτος, μη διαθέτον τις προϋποθέσεις, εισέρχεται στην ΟΝΕ με πλαστά δικαιολογητικά, πώς οργανώνεται μια απάτη στο χρηματιστήριο, πώς κατακλέβονται οι εξοπλισμοί, πώς οργανώνονται οι Ο. Αγώνες με ανεξέλεγκτα κόστη, πώς καλλιεργείται η διαφθορά.
 • Ο τ. Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου με θέμα: Πώς μπορείς να οδηγήσεις μία χώρα στη χρεωκοπία, να της υποθηκεύσεις την Εθνική Ακεραιότητα, να βυθίσεις το λαό της στη φτώχεια και να της εξασθενίσεις τις ΕΔ της.
 • Ο τ. Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς με θέμα: Πώς επιβάλλεις σε ένα ήδη πτωχευμένο και δυστυχή λαό, ένα κεφαλικό φόρο, τον ΕΝΦΙΑ, που όμοιός του δεν υπάρχει σε όλη την Ευρώπη. Ο κ. Σαμαράς, σοβαρός, εννοείται πολιτικός, μοστράρησε τη φάτσα του στο συλλαλητήριο έχοντας την ψευδαίσθηση ότι εισπράττει πόντους. Αυταπάτη.
 • Ο νυν Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας με θέματα: Πώς με σειρά ψευδών, καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ και ελαφρύνουμε την φορολογία, αυξάνοντας τους φόρους! Πώς διαλύουμε την μεσαία τάξη, πώς γεμίζουμε το δημόσιο με νέους αργόμισθους.

Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ…

 • Την 30ην Ιανουαρίου ο Εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ένθα δικάζεται η θρυλική υπόθεση του σκανδάλου προμήθειας, που δεν παραλήφθηκε ποτέ, «του συστήματος ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ (ΗΠΣ)», πρότεινε την απαλλαγή ΟΛΩΝ (Σύνολο 17) των κατηγορουμένων. Δεν σχολιάζω την Δικαιοσύνη…
 • Απλά ερωτώ: Μετά το φιάσκο του συστήματος ΕΡΜΗΣ και την ανυπαρξία του αναγκαιότατου συστήματος ΗΠΣ, το σκόρπισμα εκατοντάδων εκατ. €, ο Ελληνικός Στρατός με ποια ηλεκτρονικά μέσα εκτελεί την αποστολή του; Υπάρχουν; Δεν έχω ακούσει για διαγωνισμό προμήθειας νέου συστήματος ή δωρεά από θείο ΣΑΜ ή αλλαχού. Γνωρίζουν οι ιθύνοντες ποια υπερσύγχρονα, συστήματα διαθέτει η Τουρκία στον τομέα αυτό; Μήπως ο Στρατός μας είναι, εκτός των άλλων, «Τυφλός τα τ’ώτα, του τε νουν τα τ’όμματα ει;» όπως λέει ο Σοφοκλής στην Αντιγόνη;

Βρε τι πάθαμε…

 • Πήρα ενημερωτικό από μία Παγκόσμια Ακαδημία της Ρωμιοσύνης – Ιερός Σύνδεσμος (ΠΑΤΡΙΣ).

Διεύθυνση Αγγελάκη 17 – Θεσσαλονίκη Πρόεδρος Δ. Σιώκος, γιατρός, Γ.Γ. Μάγδα Τσολάκη, καθηγήτρια Συντονιστής Αντ/γος Δημ. Χαντζής, επίτιμος Διοικητής, Β΄ Σ.Σ. Τις ευχές μου.

 • Παραμονές του συλλαλητηρίου έλαβα ειδοποίηση από τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας (με πυρήνα στρατιωτικούς τεχνοκράτες) να συμμετάσχω μαζί τους στο συλλαλητήριο. Υπογράφει Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο – Πρόεδρος Γιώργος Τσακίρης. Και πάλι τις ευχές μου. Συγνώμη που δεν ήλθα στο ραντεβού..
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016