Στα χνάρια της Ρένας Δούρου, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Σε συνάντηση που είχε με τον ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή συζήτησε την ενίσχυση του εξοπλισμού των στρατιωτικών νοσοκομείων για την αποτελεσματικότερη κάλυψη των αναγκών των πολιτών της Αττικής . Δεν ανακοινώθηκε τίποτα συγκεκριμένο για το πως σκέφτεται να τα ενισχύσει και μια καλή ιδέα θα ήταν να δώσει κάποια χρήματα. Η Δούρου είχε δώσει 20 εκατομμύρια ευρώ στα 13 στρατιωτικά νοσοκομεία. Προφανώς ο κ.Πατούλης θα ΄χει κάποιο κονδύλι επιπλέον των 20 εκατομμυρίων γιατί διαφορετικά τι νόημα θα ΄χε η συνάντηση με τον ΥΦΕΘΑ; Πάντως ποια ακριβώς θα ΄ναι η βοήθεια στα στρατιωτικά νοσοκομεία δεν ανακοινώθηκε.

Ο Περιφερειάρχης αφού αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο των στρατιωτικών νοσοκομείων και στη συμβολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε έκτακτες περιπτώσεις όπως είναι οι αεροδιακομιδές υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα είναι αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την αποτελεσματικότερη κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν.

«Η Περιφέρεια Αττικής, αν και δεν είναι της αρμοδιότητας της, έχει τη βούληση να συμβάλει στην καλύτερη υγειονομική θωράκιση των στρατιωτικών νοσοκομείων προς όφελος των πολιτών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ένα πλάνο συνεργασίας Περιφέρειας Αττικής και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκειμένου να γίνει καλύτερος προγραμματισμός για την κάλυψη σημαντικών και επειγουσών ελλείψεων ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αττικής. Επιπλέον θα διερευνηθεί η δυνατότητα κάλυψης των σχετικών δαπανών μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος, ο Υποπτέραρχος ΓΕΕΘΑ Γ. Τουλούμης, ο Υποστράτηγος ΓΕΣ Π. Τάκος, ο Υποπτέραρχος Δ. Χατζηγεωργίου, ο Υποναύαρχος Δ. Δαμιανός, η Συνταγματάρχης Γ. Σκαρμαλιωράκη, η Συνταγματάρχης Μ. Γιαννοπούλου, η Αντιπλοίαρχος Μ. Γκίκα, ο Σμηναγός Λ. Σκάγιας και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016