Στον δρόμο για εμφύλιο η Τουρκία; Ποιες είναι οι ενδείξεις

Η τουρκική Στρατοχωροφυλακή παρέλαβε το πρώτο της επιθετικό ελικόπτερο. Εύλογο το ερώτημα τι χρειάζεται τα επιθετικά ελικόπτερα μια δύναμη που θεωρητικά έχει ως κύρια αποστολή την εσωτερική ασφάλεια. Ποιους θα στοχεύσει; Ίσως τους ίδιους για τους οποίους εκπαιδεύονται παραστρατιωτικά ένοπλα τμήματα σε πολλά στρατόπεδα που είναι “σπαρμένα” σ΄ όλη τη Τουρκία. Οι “στόχοι” πιθανότατα θα ΄ναι όσοι δεν είναι “Ερντογανικοί”.

Το σενάριο ενός εμφύλιου πολέμου μπορεί να ακούγεται τρελό. Όμως τρελό δεν θα χαρακτηρίζαμε το σενάριο πραξικοπήματος στη Τουρκία πριν τον Ιούλιο του 2015;

Το ενδεχόμενο η Τουρκία να καταλήξει σ΄ έναν εμφύλιο πόλεμο, είναι πλέον μια υπόθεση που την εξετάζουν σοβαρά οι πιο έγκριτοι αναλυτές όπως ο Κωνσταντίνος Φίλης που σε συνέντευξή του στο Militaire.gr είχε αναφερθεί εκτενώς σ΄ αυτό το ενδεχόμενο.

Στις φωτογραφίες η εκπαίδευση των παραστρατιωτικών στην Τουρκία και στο βίντεο το επιθετικό ελικόπτερο που παρέλαβε η τουρκική Στρατοχωροφυλακή.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016