Προς το τέλος του χρόνου θα έρθει στη Βουλή η σύμβαση για την αναβάθμιση των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτό προκύπτει από την ομιλία του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωρόπουλου, στην εορταστική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής. Ο κ.Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο και για αναβίωση της ΕΑΒ.

“…σε λίγες μέρες από τώρα, ευελπιστώ μέχρι το τέλους του μήνα, το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους, φέρουμε προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων τις συμβάσεις για την αναβάθμιση των F-16, την αναβίωση της ΕΑΒ και εν συνεχεία την υποστήριξη των Mirage 2000 και 2005, τότε θα μπορέσω και εγώ να πω ότι κάναμε και εμείς κάτι από το καθήκον μας για να έχουμε την Πολεμική μας Αεροπορία στο επίπεδο που πρέπει να είναι”, είπε ο ΥΕΘΑ.

Η αναβάθμιση έχει κάποια σημεία που θα πρέπει να διευκρινιστούν. Όπως για παράδειγμα τι θα γίνει με το σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS, το οποίο οι Αμερικανοί έχουν πει ότι δεν μπορεί να δουλέψει με το νέο ραντάρ. Για την ΕΑΒ, επίσης υπάρχουν κάποια ερωτήματα για το αν θα μπορέσει τελικά να επωφεληθεί απ΄ αυτό το μεγάλο πρόγραμμα.