Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
30/04/2018 | 06:35 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Στο μνημείο της απόλυτης κοροϊδίας ένας ΕΜΘ καταθέτει την υποκρισία των κομμάτων

Στο μνημείο της απόλυτης κοροϊδίας ένας ΕΜΘ καταθέτει την υποκρισία των κομμάτων

Σε μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει τουλάχιστον 23 ερωτήσεις που τέθηκαν από 26 Βουλευτές στην ελληνική Βουλή, από το 2010 έως το 2018, για το βαθμολογικό ζήτημα των ΕΜΘ. Την έρευνα έκανε ένας από τους ΕΜΘ για να αναδείξει το διαχρονικό και διακομματικό “δούλεμα”.

Γράφει :

Οι απαντήσεις των εκάστοτε Υφυπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υπουργών Άμυνας ήταν όλες στην ίδια κατεύθυνση. Ούτε ναι στην επίλυση, μη και θυμώσουν οι ανώτατοι αξιωματικοί στους πολιτικούς προϊσταμένους τους, ούτε όχι στην επίλυση, μη και χαθούν ψήφοι. Έτσι, οι απαντήσεις copy-paste έπεφταν βροχή. «Το θέμα θα εξεταστεί» και «Το θέμα εξετάζεται». Και το θέμα τελούσε υπό εξέταση για πολλά-πολλά χρόνια.

Το ΓΕΕΘΑ με Αρχηγό τον κύριο Μιχάλη Κωσταράκο τον Μάρτιο του 2013, τοποθετήθηκε για το θέμα ως εξής: «Το ΓΕΕΘΑ έχει την άποψη ότι δε συντρέχουν λόγοι για την τροποποίηση των ισχυόντων νόμων που ρυθμίζουν την βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ, τη στιγμή που το συγκεκριμένο ζήτημα έχει καλυφθεί νομολογιακά».

Στο μνημείο της απόλυτης κοροϊδίας των ΕΜΘ, υπήρξαν κι αυτοί που έβαλαν κάτι μεγαλύτερο από ένα λιθαράκι. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κυρίου Αθανάσιου Δαβάκη, ο οποίος στις 16 Ιανουαρίου 2012, μόνο και μόνο προς άγραν ψήφων, κατέθεσε ερώτηση σχετικά με το βαθμολογικό των ΕΜΘ. Η ερώτηση του Βουλευτή κυρίου Δαβάκη στον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ήταν η εξής: «Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί, για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση του προβλήματος που υπάρχει σχετικά με την βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ, οι οποίοι ζητούν την βαθμολογική τους εξομοίωση με τους λοιπούς υπαξιωματικούς μη παραγωγικών σχολών;»

Ο κύριος Δαβάκης στις 24 Ιουνίου 2013, δηλαδή περίπου ενάμιση χρόνο αργότερα από την κατατεθείσα ερώτηση για το βαθμολογικό των ΕΜΘ, ορκίστηκε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και παρέμεινε σε αυτή τη θέση σχεδόν ένα χρόνο και συγκεκριμένα, μέχρι τις 10 Ιουνίου 2014. Όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο κύριος Δαβάκης, οι ΕΜΘ θεώρησαν ότι το πρόβλημα επιτέλους λύθηκε. Όμως έκαναν λάθος.

Ο κύριος Δαβάκης στον ένα χρόνο που παρέμεινε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και ήταν ο επικεφαλής και ο καθ ύλην αρμόδιος, δεν προέβη σε καμία απολύτως ενέργεια για την επίλυση του προβλήματος, δεν έλυσε το βαθμολογικό ζήτημα των ΕΜΘ για το οποίο ερωτούσε έμπλεος αγωνίας όταν ήταν Βουλευτής της αντιπολίτευσης. Κι ενώ βρέθηκε σε θέση που μπορούσε να διευθετήσει το ζήτημα, όταν έγινε Υφυπουργός Άμυνας, σαν άλλος λωτοφάγος, ξέχασε τί ρωτούσε ένα χρόνο πριν, όταν ήταν απλός Βουλευτής.
Αντίθετα, στην κούρσα της επίλυσης του βαθμολογικού ζητήματος των ΕΜΘ, πρέπει να αναφερθεί ως σημαντική, η συγκινητική προσπάθεια του Βουλευτή κυρίου Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος με επιμονή, με ερωτήσεις και με προτεινόμενη τροπολογία προσπάθησε να λύσει το θέμα. Οι ΕΜΘ ελπίζουν ότι στο μέλλον δεν θα τους ξεχάσει και ότι δεν θα πάθει…«Δαβάκη».

Όλα αυτά τα χρόνια, η επίλυση του βαθμολογικού ζητήματος των ΕΜΘ, έγινε αντικείμενο συζήτησης από αρμόδιους, από αναρμόδιους, από Βουλευτές, από φιλόδοξους και ύποπτους συνδικαλιστές και τα πρωτοπαλίκαρά τους, από προέδρους, γραμματείς και φαρισαίους, από πονηρούς απόστρατους, από ψηφοθήρες πολιτευτές, από όσους ήθελαν αλλά δεν πρόλαβαν, από όσους τους έφταιξε η οικονομική συγκύρια, από όσους σκόνταψαν σε αρχηγούς, από όσους την διεκδίκησαν υποτίθεται σθεναρά αλλά στην πραγματικότητα με βελουτέ διάθεση, από όσους νόμισαν ότι έλυσαν το πρόβλημα. Το συμπέρασμα είναι, ότι η κίβδηλη επερχόμενη επίλυση του βαθμολογικού ζητήματος των ΕΜΘ, αποτελεί ένα μοναδικό μνημείο απόλυτης και διαχρονικής κοροϊδίας σε βάρος χιλιάδων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η πολυετής εξέταση του ζητήματος, οδήγησε στην λύση της απονομής του αποστρατευτικού βαθμού του Ανθυπολοχαγού στους ΕΜΘ, ικανοποιώντας τελικά μόνο τους ανώτατους των Επιτελείων και αφήνοντας αναπάντητα τα ερωτήματα, αν αυτή η λύση, να παραμένει δηλαδή ένας ΕΜΘ, στον βαθμό του Ανθυπασπιστή για 15 χρόνια, είναι δίκαιη, ανθρώπινη, ηθική, λειτουργική και ευσταθεί αν ιδωθεί, από ψυχολογική, επαγγελματική και επιχειρησιακή οπτική. Για παράδειγμα, φρονώ, ότι ένας Ανθυπασπιστής ο οποίος θα είναι 50 και 55 χρονών, θα βιώνει την πλήρη αναντιστοιχία βαθμού και ηλικίας και σίγουρα δεν θα είναι πάνω στην ικμάδα του.

Δυστυχώς, κατά πάσα πιθανότητα, η συγκεκριμένη λύση το μόνο που θα προσφέρει, θα είναι να αντικινητροδοτεί χιλιάδες στελέχη, τα οποία θα φέρουν τον βαθμό του Ανθυπασπιστή, για 15 χρόνια, χωρίς να έχουν κανένα προαγωγικό ορίζοντα.

Συνεπώς, οι ΕΜΘ δεν πανηγυρίζουν. Νιώθουν ότι παρακολουθούν την τελετή λήξης μιας προσπάθειας, καλεσμένοι σε μια «γιορτή επίλυσης» που ποτέ δεν ήθελαν να πάνε, βλέποντας την σημερινή ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να καταθέτει, υποτίθεται λυτρωτικά, επίσημα και εορταστικά, το δικό της στεφάνι, στο μνημείο της χρόνιας κοροϊδίας.

Τέλος, για το αρχείο και για τα συμπεράσματα κάθε ενδιαφερόμενου, παρατίθενται παρακάτω, αποσπάσματα από τις απαντήσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις 23 ερωτήσεις 26 Βουλευτών για την επίλυση του βαθμολογικού ζητήματος των ΕΜΘ.
08-09-2010 Ερώτηση του Βουλευτή κ. Άγγελου Κολοκοτρώνη (Λάος)
Απάντηση του ΥΕΘΑ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου (Πασόκ) στις 30 Σεπτεμβρίου 2010: Το θέμα των ΕΜΘ συζητήθηκε δια μακρόν στο πλαίσιο της διαδικασίας συζήτησης και ψήφισης του ν.3883/2010»

10-09-2010 Ερώτηση του Βουλευτή κ. Κυριάκου Βελόπουλου (Λάος)
Απάντηση του ΥΕΘΑ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου (Πασόκ) στις 5 Οκτωβρίου 2010: Το θέμα των ΕΜΘ συζητήθηκε δια μακρόν στο πλαίσιο της διαδικασίας συζήτησης και ψήφισης του ν.3883/2010»

11-07-2011 Ερώτηση των Βουλευτών κ. Γιάννη Δημαρά – κ. Βασίλη Οικονόμου (Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών)
Απάντηση του ΥΕΘΑ κ. Πάνου Μπεγλίτη (Πασόκ) την 1η Αυγούστου 2011: «Προκειμένου να ρυθμίσουμε οριστικά και το θέμα της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε στις αλλαγές εκείνες που θα συντελέσουν στην ανύψωση του ηθικού τους, θα αποκαταστήσουν το αίσθημα αδικίας σε σχέση με άλλους υπαξιωματικούς μη παραγωγικών σχολών που έχουν διαφορετική εξέλιξη και θα αποτελέσουν κίνητρο παραμονής τους στις Ένοπλες δυνάμεις»

13-07-2011 Ερώτηση του Βουλευτή κ. Άγγελου Κολοκοτρώνη (Λάος)
Απάντηση του ΥΕΘΑ κ. Πάνου Μπεγλίτη (Πασόκ) την 1η Αυγούστου 2011: «Προκειμένου να ρυθμίσουμε οριστικά και το θέμα της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε στις αλλαγές εκείνες που θα συντελέσουν στην ανύψωση του ηθικού τους, θα αποκαταστήσουν το αίσθημα αδικίας σε σχέση με άλλους υπαξιωματικούς μη παραγωγικών σχολών που έχουν διαφορετική εξέλιξη και θα αποτελέσουν κίνητρο παραμονής τους στις Ένοπλες δυνάμεις»

31-08-2011 Ερώτηση του Βουλευτή κ. Βασίλη Οικονόμου (Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών)
Απάντηση του ΥΕΘΑ κ. Πάνου Μπεγλίτη (Πασόκ) στις 13 Σεπτεμβρίου 2011: «Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις των Γενικών Επιτελείων, εξετάζει όλες τις παραμέτρους της βαθμολογικής εξέλιξης των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ), προκειμένου να  ρυθμιστεί οριστικά το θέμα»

08-12-2011 Ερώτηση του Βουλευτή κ. Κώστα Αϊβαλιώτη (Λάος)
Απάντηση του ΑΝΥΕΘΑ κ. Γιάννη Ραγκούση (Πασόκ) στις 30 Δεκεμβρίου 2011: «Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις των Γενικών Επιτελείων, εξετάζει όλες τις παραμέτρους της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ, προκειμένου να διαπιστώσει εάν απαιτείται αλλαγή του ισχύοντος νομικού πλαισίου, καθώς και με ποιον τρόπο και με ποιο περιεχόμενο θα μπορούσε να συντελεστεί»

16-01-2012 Ερώτηση του Βουλευτή κ. Αθανάσιου Δαβάκη (Νέα Δημοκρατία)
Απάντηση του ΑΝΥΕΘΑ κ. Γιάννη Ραγκούση (Πασόκ) στις 10 Φεβρουαρίου 2012: «Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις των Γενικών Επιτελείων, εξετάζει όλες τις παραμέτρους της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ, προκειμένου να διαπιστώσει εάν απαιτείται αλλαγή του ισχύοντος νομικού πλαισίου, καθώς και με ποιον τρόπο και με ποιο περιεχόμενο θα μπορούσε να συντελεστεί»

17-01-2012 Ερώτηση του Βουλευτή κ. Απόστολου Κακλαμάνη (Πασόκ)
Απάντηση του ΑΝΥΕΘΑ κ. Γιάννη Ραγκούση (Πασόκ) στις 10 Φεβρουαρίου 2012: «Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις των Γενικών Επιτελείων, εξετάζει όλες τις παραμέτρους της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ, προκειμένου να διαπιστώσει εάν απαιτείται αλλαγή του ισχύοντος νομικού πλαισίου, καθώς και με ποιον τρόπο και με ποιο περιεχόμενο θα μπορούσε να συντελεστεί»

19-01-2012 Ερώτηση του Βουλευτή κ. Θεόδωρου Καράογλου (Νέα Δημοκρατία)
Απάντηση του ΑΝΥΕΘΑ κ. Γιάννη Ραγκούση (Πασόκ) στις 13 Φεβρουαρίου 2012: «Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις των Γενικών Επιτελείων, εξετάζει όλες τις παραμέτρους της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ, προκειμένου να διαπιστώσει εάν απαιτείται αλλαγή του ισχύοντος νομικού πλαισίου, καθώς και με ποιον τρόπο και με ποιο περιεχόμενο θα μπορούσε να συντελεστεί»

24-01-2012 Ερώτηση της Βουλευτή κας. Ελένης Τσιαούση (Πασόκ)
Δεν βρέθηκε η απάντηση

26-01-2012 Ερώτηση της Βουλευτή κας. Αγγελικής Γκερέκου (Πασόκ)
Απάντηση του ΑΝΥΕΘΑ κ. Γιάννη Ραγκούση (Πασόκ) στις 17 Φεβρουαρίου 2012: «Εν κατακλείδι επαναλαμβάνω ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις των Γενικών Επιτελείων, εξετάζει όλες τις παραμέτρους της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ, προκειμένου να διαπιστώσει εάν απαιτείται αλλαγή του ισχύοντος νομικού πλαισίου, καθώς και με ποιον τρόπο και με ποιο περιεχόμενο θα μπορούσε να συντελεστεί»

27-01-2012 Ερώτηση του Βουλευτή κ. Μαργαρίτη Τζίμα (Νέα Δημοκρατία)
Απάντηση του ΑΝΥΕΘΑ κ. Γιάννη Ραγκούση (Πασόκ) στις 17 Φεβρουαρίου 2012: «Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις των Γενικών Επιτελείων, εξετάζει όλες τις παραμέτρους της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ, προκειμένου να διαπιστώσει εάν απαιτείται αλλαγή του ισχύοντος νομικού πλαισίου, καθώς και με ποιον τρόπο και με ποιο περιεχόμενο θα μπορούσε να συντελεστεί»

31-01-2012 Ερώτηση του Βουλευτή κ. Αθανάσιου Μπούρα (Νέα Δημοκρατία)
Απάντηση του ΑΝΥΕΘΑ κ. Γιάννη Ραγκούση (Πασόκ) στις 28 Φεβρουαρίου 2012: «Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις των Γενικών Επιτελείων, εξετάζει όλες τις παραμέτρους της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ, προκειμένου να διαπιστώσει εάν απαιτείται αλλαγή του ισχύοντος νομικού πλαισίου, καθώς και με ποιον τρόπο και με ποιο περιεχόμενο θα μπορούσε να συντελεστεί»

23-07-2012 Ερώτηση του Βουλευτή κ. Νικήτα Κακλαμάνη (Νέα Δημοκρατία)
Απάντηση του ΥΕΘΑ κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου (Νέα Δημοκρατία) στις 7 Αυγούστου 2012: «Η παρούσα πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ προτίθεται, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις των Γενικών Επιτελείων, να εξετάσει όλες τις παραμέτρους της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ, προκειμένου να διαπιστώσει εάν απαιτείται αλλαγή του ισχύοντος νομικού πλαισίου, καθώς και με ποιον τρόπο και με ποιο περιεχόμενο θα μπορούσε να συντελεστεί»

26-10-2012 Ερώτηση της Βουλευτή κας. Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά (Ανεξάρτητοι Έλληνες)
Απάντηση του ΥΕΘΑ κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου (Νέα Δημοκρατία) στις 20 Νοεμβρίου

2012: «Το θέμα αυτό έχει κριθεί και από τα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια, με αποφάσεις των οποίων απορρίφθηκαν σχετικά αιτήματα βαθμολογικής εξομοίωσης (με τις Εθελόντριες)»

29-10-2012 Ερώτηση των Βουλευτών κ. Νικόλαου Τέρενς Κουίκ – κ. Γεωργίου Νταβρή (Ανεξάρτητοι Έλληνες)
Δεν βρέθηκε η απάντηση

28-05-2014 Ερώτηση της Βουλευτή κας. Παναγιώτας Ιακωβίδου (Νέα Δημοκρατία)
Απάντηση της ΑΝΥΕΘΑ κας. Φώφης Γεννηματά (Πασόκ) στις 20 Ιουνίου 2014: «Η βαθμολογική εξέλιξη των διαφόρων κατηγοριών προσωπικού που υπηρετεί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων ρυθμίζεται από διακριτό νομικό και θεσμικό πλαίσιο και σχετίζεται άμεσα με τις αρμοδιότητες, τα καθήκοντα και τις ευθύνες που αναλαμβάνουν, την εκπαίδευσή τους και τις υφιστάμενες υπηρεσιακές ανάγκες. Ειδικά ως προς τους Ε.Μ.Θ, το θέμα της αλλαγής του καταληκτικού τους βαθμού θα εξεταστεί εφόσον υποβληθούν υπηρεσιακές εισηγήσεις προς τούτο από τις αρμόδιες Διευθύνσεις των Γενικών Επιτελείων»

28-07-2014 Ερώτηση της Βουλευτή κας. Μαρίας Γιαννακάκη (Δημάρ)
Απάντηση του ΥΦΕΘΑ κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου (Νέα Δημοκρατία) στις 7  Αυγούστου

2014: «Πάγια θέση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι ότι η πρόταση της αλλαγής του καταληκτικού βαθμού των ΕΜΘ θα εξεταστεί εφόσον υποβληθούν προς τούτο οι σχετικές υπηρεσιακές εισηγήσεις. Οι αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ σε υπηρεσιακά θέματα και ειδικά σε ευαίσθητα ζητήματα, όπως αυτά του προσωπικού, λαμβάνονται κατ’ αυστηρή εφαρμογή του νόμου και των αποφάσεων των δικαστηρίων, καθώς και βάσει των εκτιμήσεων των Γενικών Επιτελείων ως προς τις σημερινές και τις μελλοντικές υπηρεσιακές τους ανάγκες»

11-03-2015 Ερώτηση των Βουλευτών κ. Βασίλη Οικονόμου, κ. Βασίλης Γιόγιακας, κ. Κώστας Σκρέκας, κ. Στέργιος Γιαννάκης, κ. Χρήστος Μπουκώρος, κ. Ανδρέας Κατσανιώτης (Νέα Δημοκρατία)
Απάντηση του ΑΝΥΕΘΑ κ. Κώστα Ήσυχου (Σύριζα) στις 2 Απριλίου 2015: «Οι Ε.Μ.Θ προσλήφθηκαν για να καλύψουν ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων σε κατώτερα στελέχη  και όχι σε Αξιωματικούς, και στο πλαίσιο αυτό δικαιολογείται η βαθμολογική τους εξέλιξη  μόνο μέχρι το βαθμό του Ανθυπασπιστή. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα πρέπει να επανεξεταστεί στο πλαίσιο συνολικής επαναξιολόγησης των καταστάσεων και προαγωγών του στρατιωτικού προσωπικού αρμοδιότητάς μου»

02-04-2015 Ερώτηση του Βουλευτή κ. Θεόδωρου Καράογλου (Νέα Δημοκρατία)
Απάντηση του ΑΝΥΕΘΑ κ. Κώστα Ήσυχου (Σύριζα) στις 23 Απριλίου 2015: «Οι Ε.Μ.Θ προσλήφθηκαν για να καλύψουν ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων σε κατώτερα στελέχη  και όχι σε Αξιωματικούς, και στο πλαίσιο αυτό δικαιολογείται η βαθμολογική τους εξέλιξη  μόνο μέχρι το βαθμό του Ανθυπασπιστή. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα πρέπει να επανεξεταστεί στο πλαίσιο συνολικής επαναξιολόγησης των καταστάσεων και προαγωγών του στρατιωτικού προσωπικού αρμοδιότητάς μου»
02-11-2015 Ερώτηση του Βουλευτή κ. Κώστα Κατσαφάδου (Νέα Δημοκρατία)
Απάντηση του ΑΝΥΕΘΑ κ. Δημήτρη Βίτσα (Σύριζα) στις 20 Νοεμβρίου 2015: «Η βαθμολογική εξέλιξη των διαφόρων κατηγοριών προσωπικού που υπηρετεί στις  τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων ρυθμίζεται από διακριτό θεσμικό πλαίσιο και σχετίζεται άμεσα με τις αρμοδιότητες, τα καθήκοντα και τις ευθύνες που αναλαμβάνουν, την εκπαίδευσή τους και τις υφιστάμενες υπηρεσιακές ανάγκες. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α. προτίθεται στο προσεχές διάστημα να εξετάσει το ζήτημα της εξέλιξης των υπαξιωματικών, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του προσωπικού αλλά και τις υπηρεσιακές και επιχειρησιακές ανάγκες των Ε.Δ.»

19-04-2016 Ερώτηση του Βουλευτή κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη (Νέα Δημοκρατία)
Απάντηση του ΑΝΥΕΘΑ κ. Δημήτρη Βίτσα (Σύριζα) στις 14 Ιουνίου 2016: «Το ζήτημα της βαθμολογικής τους εξέλιξης, μας απασχολεί και εξετάζεται σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία, καθώς οποιαδήποτε μεταβολή θα πρέπει να λάβει υπόψη της πολλές παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρησιακών αναγκών αλλά και τη δομή και διάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων»

29-01-2018 Ερώτηση του Βουλευτή κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου (Πασόκ – Δημάρ)
Απάντηση του ΥΕΘΑ κ. Πάνου Καμμένου (Ανεξάρτητοι Έλληνες) στις 14 Φεβρουαρίου 2018: «Ως προς το «χρόνιο βαθμολογικό πρόβλημα των ΕΜΘ», με το άρθρο 2 του Ν.4494/17 (Α΄165) προβλέφθηκε η δυνατότητα απονομής αποστρατευτικού βαθμού Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων των άλλων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων σε εθελοντές και εθελόντριες μακράς θητείας βαθμού Ανθυπασπιστή που τίθενται σε αποστρατεία και έχει ήδη προωθηθεί στην ηγεσία σχέδιο προεδρικού διατάγματος, κατ’ εξουσιοδότηση της ανωτέρω διάταξης»

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης