Σε παραλία στην περιοχή «Πούντα» Οινουσσών εντοπίστηκαν, χθες, 17 αλλοδαποί, οι οποίοι με μέριμνα του λιμενικού σώματος μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από πηγές του Λιμενικού Σώματος, πρόκειται για Τούρκους υπηκόους που έφθασαν στην Ελλάδα με φουσκωτό σκάφος και ζητούν πολιτικό άσυλο. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αναμένεται η πλήρης εξακρίβωση των στοιχείων τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι Οινούσσες έχουν αποκλειστεί από τις περιοχές στις οποίες  τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ υποτίθεται πλέουν  για να βοηθήσουν στην αναχαίτιση προσφυγικών ροών από τη Τουρκία. Όσες φορές κι αν έχει ζητηθεί από πλοία της νατοϊκής αρμάδας να πλεύσουν πέριξ των Οινουσσών δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση. Τις Οινούσσες και το νησί Παναγιά έχουν “στοχεύσει” εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια οι Τούρκοι. Εκεί εκδηλώνουν σημαντικό αριθμό προκλήσεων που περιλαμβάνει ακόμη και χαμηλές πτήσεις αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου.

Για το χθεσινό περιστατικό στις Οινούσσες εξέδωσε σχετική ανακοίνωση το Λιμενικό Σώμα, στην οποία αναφέρεται: «Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά (17) αλλοδαπών προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε αμμώδη παραλία στην περιοχή “ΠΟΥΝΤΑ” Οινουσσών. Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Χίου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου».

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016