Το ORUC REIS ήρθε, μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα -μέχρι και 10 μίλια λένε οι πληροφορίες- έριξε αμέσως καλώδια για έρευνες, αλλά κατά τ΄ άλλα όλα πάνε καλά! Το κλίμα που η κυβέρνηση όχι τώρα αλλά μήνες ολόκληρους είχε διαμορφώσει περί “χτυπήματος”, “σκληρής απάντησης” ακόμη και για …βυθίσεις πλοίων είχαν πείσει κάποιο κόσμο, μετατράπηκε σε κλήσεις ανά 15λεπτο προς του Oruc Reis ότι παραβιάζει ελληνική υφαλοκρηπίδα. Δεν έχει γίνει γνωστό τι απαντά.

Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα η άποψη ότι το Oruc Reis δεν μπορεί να κάνει έρευνες ,γιατί  υπάρχει πολύς θόρυβος λόγω της παρουσίας πολλών πολεμικώμν πλοίων. Να επισημάνουμε ότι τα περισσότερα είναι τουρκικά.

Αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί σοβαρή αντίδραση από την ελληνική πλευρά και δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τη γιγαντιαία κινητοποίηση των ΕΔ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016