Στην πύλη του Πολυτεχνείου 17 Νοεμβρίου 1973- Ο άνθρωπος που κατέγραψε τα γεγονότα μιλά

Ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, είναι ένας από τους μεγαλύτερους και καλύτερους φωτορεπόρτερ της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι για 4 και πλέον δεκαετίες, ήταν ο φωτορεπόρτερ του Associated Press,με αποστολές σ΄ όλες τις εμπόλεμες ζώνες της ευρύτερης περιοχής.

Τη νύχτα του Πολυτεχνείου ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας ήταν εκεί. Λίγα μέτρα από την πύλη του Πολυτεχνείου…Σχεδόν δίπλα στο άρμα μάχης. Άκουγε τι έλεγε ο αρχηγός του πληρώματος του. Είδε τη στιγμή της εισβολής και όσα ακολούθησαν…Οι φωτογραφίες του από εκείνο το ξημέρωμα είναι τα “μάτια” μας σ΄ εκείνες τις δραματικές στιγμές. Για όσους έχουμε αμυδρές αναμνήσεις ή για όσους δεν έχουν καθόλου οι φωτογραφίες του είναι πολύτιμο ιστορικό υλικό.

Πολλές από τις φωτογραφίες του από την πολυετή καριέρα του, έχουν συμπεριληφθεί στο δεύτερο βιβλίο του “Ζην Επικινδύνως”.

Ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας μιλά για τις αποστολές του στα μέτωπα του πολέμου, για τη δουλειά του φωτορεπόρτερ, αλλά και για τη περιπετειώδη και άκρως ενδιαφέρουσα ζωή του. Ευτυχώς απ΄ όσα επιχείρησε να κάνει, η φωτογραφία τον κέρδισε…

Το πρωί του Σαββάτου η συνέντευξη του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα στο Militaire.gr.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016