Στην Αθήνα μιλάνε για “τουρκικά δικαιώματα στο Αιγαίο” και η Άγκυρα στέλνει το Oruc Reis στην Κρήτη

Όσο στην Αθήνα γίνονται “εκδηλώσεις” και συζητήσεις όπως αυτές του ΕΛΙΑΜΕΠ και του Δικτύου της Άννας Διαμαντοπούλου, στις οποίες ακούγονται απόψεις περί τουρκικών δικαιωμάτων της Τουρκίας σε Αιγαίο και Μεσόγειο και ανάγκης άμεσου διαλόγου με τους γείτονες, η Άγκυρα διαρρέει στο ελεγχόμενο Τύπο ότι είναι έτοιμη η πρώτη αποστολή του Oruc Reis ανατολικά της Κρήτης.
Σύμφωνα με την πιστή στον Ερντογάν Yeni Şafak, η Άγκυρα είναι έτοιμη να το στείλει νοτιο-ανατολικά της Κρήτης, προκειμένου να ξεκινήσει έρευνες για φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ από την Κωνσταντινούπολη, η εφημερίδα γράφει ότι, στο πλαίσιο του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης, η πρώτη αποστολή του Oruc Reis, θα είναι το τεμάχιο 15 κάτω από την Κρήτη, ένα τεμάχιο το οποίο βρίσκεται ‘υπό ελληνική κατοχή’, όπως ισχυρίζεται.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016