Το ΚΚΕ ανέδειξε το θέμα με την προσπάθεια απαγόρευσης σε νεοσύλλεκτο να διαβάσει εφημερίδα. Τρεις βουλευτές του μετά από την καταγγελία που είχαν φέρνουν το θέμα στη Βουλή με ερώτηση τους προς τον ΥΕΘΑ.

Η ερώτηση:

Θέμα: Προσπάθεια απαγόρευσης σε νεοσύλλεκτο να διαβάσει εφημερίδα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, νεοσύλλεκτος φαντάρος που παρουσιάστηκε στην Κω έφερε στα ατομικά του είδη την εφημερίδα “Ριζοσπάστης”. Στον έλεγχο των ατομικών ειδών ο υπεύθυνος υπαξιωματικός κατάσχεσε την εφημερίδα με την αιτιολογία ότι δεν μπορούν στον ελληνικό στρατό να εκφράζονται πολιτικές απόψεις.
Έπειτα από διαμαρτυρία του νεοσύλλεκτου στρατιώτη η διοίκηση έδωσε την απάντηση ότι απαγορεύονται όλες οι εφημερίδες στον στρατό, ακόμη και οι αθλητικές.
Η ανάγνωση εφημερίδας αποτελεί δικαίωμα των στρατευμένων. Είναι πρόκληση εν έτει 2019, να παρεμποδίζεται ή και να απαγορεύεται στην πράξη η ανάγνωση εφημερίδας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να σταματήσει στην πράξη η απαγόρευση, να διαβάζουν εφημερίδες εντός των στρατοπέδων οι φαντάροι;

Οι Βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία
Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Νίκος

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016