Στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών μάθαμε ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται, αλλά μόνο για τους πρώτους έχουμε και έγγραφη απόδειξη. Για τους “νέους” ακόμη όλα είναι στο “προφορικό”.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ΦΕΚ Αρ 944/8.11.19 τεύχος ΥΟΔΔ κι έχει εκδοθεί στις 8 Νοεμβρίου ο Γενικός Διευθυντής και ο Αναπληρωτής του παύονται αναδρομικά από τη 1η Νοεμβρίου, αλλά δεν ορίζονται οι διάδοχοι τους.Κάπως έτσι στις 7 Νοεμβρίου ο Αναπληρωτής της ΓΔΑΕΕ ενημέρωνε την επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών στο ΥΠΕΘΑ, χωρίς να γνωρίζει ότι είχε παυθεί!

Το θέμα είναι να αναλάβουν γρήγορα οι επόμενοι ,γιατί ως γνωστόν τα θέματα που αναμένουν λύση δεν μπορούν να περιμένουν.

Δύο απ΄ αυτά “καίνε”. Το ένα είναι η αναβάθμιση των F-16,για την οποία εδώ και καιρό έχουμε να ακούσουμε κάτι.Ο Α/ΓΕΑ έχει πει ότι οι εργασίες στο πρώτο αεροσκάφος θα αρχίσουν τον Δεκέμβριο. Με τα προβλήματα που έχουν προκύψει, όπως για παράδειγμα το σύστημα αυτοπροστασίας τι γίνεται;

Υπάρχει ακόμη το θέμα της σύμβασης των Α.Ω.

Το επόμενο μεγάλο θέμα είναι οι γαλλικές φρεγάτες, για τις οποίες το Παρίσι έχει στείλει τις προτάσεις του.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016