Ο αποκλεισμός των ανθρώπων που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν σχέση με το χώρο του πολιτισμού, από οποιαδήποτε μορφή βοήθειας, προκαλεί αντιδράσεις, οι οποίες έχουν υποτιμηθεί από την κυβέρνηση. Ίσως η παρέμβαση του Σταύρου Ξαρχάκου να θέσει υπό σκέψεις όσους θεώρησαν μάλλον αχρείαστη την όποια στήριξη μπορούσε να δοθεί στο χώρο του πολιτισμού.
Ο κ.Ξαρχάκος μιλώντας στο ραδιόφωνο «105.5 Στο Κόκκινο» , ζήτησε από τον πρωθυπουργό «την άμεση δημιουργία Ταμείου Ανεργίας» τονίζοντας πως στις εξαγγελίες του υπάρχουν γενικότητες και προχειρότητες και απαξίωση των καλλιτεχνών σαν να τον εξανάγκασε κάποιος να κάνει αναφορά στους «επαίτες καλλιτέχνες». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «να προσέχει, γιατί η τέχνη είναι σαν το κάρβουνο, όταν είναι αναμμένο και το πιάνεις καίγεσαι όταν είναι σβηστό και το πιάνεις μουτζουρώνεσαι», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην υπουργό Πολιτισμού Λ.Μενδώνη ο κ. Ξαρχάκος άσκησε κριτική για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα της ΑΕΠΙ. «Η κυρία αυτή διακατέχεται από το σύνδρομο της βλαπτικής έπαρσης. Αλλά δικαίωμα στην έπαρση έχει μόνο η σημαία! Ένας υπουργός σε ένα ταλαίπωρο υπουργείο οφείλει να είναι υπερβατικός με την τέχνη. Υπήρξε και είναι μία πολύ αποτελεσματική γενική γραμματέας», αλλά τον «εμπνευσμένο υπουργό αναζητάμε». «Η λειτουργία της τέχνης δεν εξυπηρετεί απλώς ιδεολογικές ανάγκες, αλλά είναι αναπόσπαστο στοιχείο της παραγωγής μιας χώρας», ενώ πρόσθεσε επίσης: «Η δημιουργική τέχνη είναι άχρονη ενώ η πολιτική έρμαιο του χρόνου. Η τέχνη είναι παρηγοριά της αιωνιότητας. Ζούμε σε εποχές πολιτισμικής αναιμίας γιατί έχουμε πλήρη έλλειψη ενιαίου εθνικού ψυχικού».

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016