Πιάστηκαν στα πράσα οι Τούρκοι! Το παρακρατικό σύστημα που έχει στήσει σ΄ όλη την Ευρώπη το καθεστώς Ερντογάν, μέσω του οποίου απειλούνται Τούρκοι φυγάδες “συνελήφθη”! Σύμφωνα με το stockholmcf.org η βελγική αστυνομία διαπίστωσε ότι η διεύθυνση IP, από την οποία αποστέλλονταν απειλητικά μηνύματα σε Τούρκους δημοσιογράφους , ανήκει στην τουρκική πρεσβεία στις Βρυξέλλες!

Η Het Laatste Nieuws (HLN), μιας από τις πιο έγκυρες εφημερίδες στο Βέλγιο, αναφέρει σε ρεπορτάζ της ότι οι διευθύνσεις IP των απειλητικών μηνυμάτων “δείχνουν” την τουρκική πρεσβεία στις Βρυξέλλες. Το γραφείο του εισαγγελέα που διενήργησε την έρευνα επιβεβαίωσε επίσης τις πληροφορίες.

Ο Selçuk Gültaşlı, οι ανταποκριτές Ríza Doğan, Mete Öztürk, Salih Karaca και Selim Eryaman ήταν μεταξύ των στόχων από χρήστες twitter με τα ονόματα «Veysel Filiz» και «Selim Güzel.» Ο Veysel Filiz αποδείχτηκε ότι είναι ο σύμβουλος Τύπου της τουρκικής πρεσβείας.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Rıza Doğan υπέβαλε μήνυση σχετικά με τους λογαριασμούς Twitter, μέσω των οποίων δεχόταν απειλές.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ενάμιση χρόνο. Η έρευνα της βελγικής αστυνομίας επικεντρώθηκε στους λογαριασμούς Selim Güzel (@selimguzel_FC) και στον Veysel Filiz, σύμβουλο Τύπου της Πρεσβείας.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα , η Αστυνομία του Zaventem ενημέρωσε τον Rıza Doğan πριν από μερικές εβδομάδες.

Αναφέρεται επίσης ότι το γραφείο του εισαγγελέα αντιμετώπισε δυσκολίες καθώς η έρευνα είχε να κάνει με διπλωμάτες. Ως εκ τούτου, η έρευνα προχώρησε πολύ αργά τους τελευταίους μήνες.

Ο Jeroen Bosaert, ο δημοσιογράφος που υπογράφει το ρεπορτάζ κάλεσε την τουρκική πρεσβεία και ζήτησε πληροφορίες. Ζήτησε από τους αξιωματούχους της Πρεσβείας να τον φέρουν σε επαφή με Selim Güzel. Αλλά έλαβε απάντηση ότι δεν γνώριζαν κανέναν με αυτό το όνομα .

Παρ ‘όλα αυτά, Bosaert συνέχισε την αναζήτησή του και αποκάλυψε τις προηγούμενες αναρτήσεις του Selim Güzel στο twitter . Για παράδειγμα, στις 27 Ιουλίου 2016, δημοσίευσε “παρακολουθήσαμε τη Σύνοδο Κορυφής για την Ισλαμοφοβία στην Ευρώπη στο Σεράγεβο. Ήμασταν με τον Volkan Kocagül από το Υπουργείο για την ΕΕ”.

Ο δημοσιογράφος Bosaert ανέφερε την αντίφαση στις δηλώσεις της τουρκικής πρεσβείας και τόνισε ότι ο χρήστης του twitter Selim Güzel συνόδευε και συνεργαζόταν με Τούρκους υπουργούς και διπλωμάτες.

Ο Rıza Doğan υπέβαλε την πρώτη καταγγελία του σχετικά με τις απειλές στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης την επόμενη ημέρα της αμφιλεγόμενης απόπειρας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.

Ο δημοσιογράφος Doğan υπέβαλε τη δεύτερη καταγγελία του τον Σεπτέμβριο του 2016 για τον Selim Güzel.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016