Ο ΥΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης έκανε χθες “φροντιστήριο” περί ψυχολογικών επιχειρήσεων, οι οποίες στις ημέρες μας έχουν πια πολλά μέσα για να εξελιχθούν. Στη δύναμη της τηλεόρασης και των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης, έχουν προστεθεί οι “πυρηνικές βόμβες” των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του διαδικτύου. Όλα αυτά οι Τούρκοι τα “παίζουν” καλά εδώ και χρόνια και πολύ συχνά μας έχουν παρασύρει στην “εικονική πραγματικότητα” που οι ίδιοι προκαλούν.

Η υπόθεση με την άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα” είναι μία απ΄ αυτές τις περιπτώσεις. Χθες φάνηκε ότι ο πρώτος στόχος των Τούρκων , ο οποίος ήταν και παραμένει, να γίνει μεγάλος θόρυβος για την άσκηση και να δημιουργηθεί κλίμα…τουρκοφοβίας ήταν κοντά στην επίτευξή του. Και με δική μας συνδρομή.

Ο ΥΕΘΑ σήκωσε το τηλέφωνο και μίλησε με συγκεκριμένους ανθρώπους του Τύπου όχι για να κάνει υποδείξεις όπως ίσως σπεύσουν να πουν καλοθελητές. Εξήγησε με σαφήνεια τι επιδιώκουν οι Τούρκοι και ζήτησε από δημοσιογράφους κι άλλους να είναι δυο φορές προσεκτικοί σ΄ ότι “σερβίρουν” οι Τούρκοι. Το οποίο -και βάζουμε τους εαυτούς μας πρώτους- πολλές φορές το “καταπίνουμε αμάσητο”.

Όπως διαπιστώσαμε από τις πρωϊνές τηλεοπτικές εκπομπές το “φροντιστήριο” Αποστολάκη είχε αποτέλεσμα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016