Η Τουρκία τραβάει το σχοινί όπως αναμενόταν στην Κύπρο και στέλνει “γιαβάς-γιαβάς” το γεωτρύπανο ΦΑΤΙΧ στην κυπριακή ΑΟΖ. Που ακριβώς φαίνεται στο χάρτη. Είναι στην περιοχή που για χάρη ευκολίας λέγεται “τριεθνές” αφού εκεί συναντώνται οι υφαλοκρηπίδες Ελλάδας,Κύπρου και Αιγύπτου.

Η NAVTEX και ο χάρτης

Από τη Σχολή Πεζικού όπου βρέθηκε ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου, μίλησε για τον “δύσκολο γείτονα”. Είπε μεταξύ άλλων ότι αυτή τη περίοδο  “έχουν διαμορφωθεί εύθραυστες ισορροπίες στον εγγύς ζωτικό γεωπολιτικό χώρο της Ελλάδας. Στόχος είναι η χώρα μας, να συνεχίσει να αποτελεί θεμέλιο ειρήνης και πόλο σταθερότητας, οικοδομώντας γέφυρες συνεργασίας και διαλόγου με όλες τις χώρες της ευρύτερης περιοχής και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας και ειρήνης.

Έχουμε βέβαια έναν δύσκολο γείτονα, αντιδρώντας πάντα με σύνεση και στρατηγική ψυχραιμία. Όμως, οι Ένοπλες Δυνάμεις, να γνωρίζουν όλοι, αποτελούν εγγύηση για την προάσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο”.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016