Η δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ περί “ελληνικών παρενοχλήσεων” στο Αιγαίο, τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε ως “πολύ σοβαρή” πρόκληση, δείχνει ότι το επόμενο πεδίο για την εκδήλωση προκλήσεων και πιέσεων προς την Ελλάδα θα είναι στο Αιγαίο.

Ο Ακάρ δήλωσε ότι “παρά τις προσπάθειές μας, την κατανόηση,την υπομονή και την προσήλωσή μας στις σχέσεις καλής γειτονίας, δεν είναι δυνατόν να εξηγήσουμε την παρενόχληση στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για πολύ σοβαρή πρόκληση.Δεν υπάρχει κανένα όφελος γι ‘αυτούς.”

Λίγο μετά από τη δήλωση Ακάρ υπήρξαν ειδήσεις σε τουρκικά ΜΜΕ, όπως το CNN Turk, σύμφωνα με τις οποίες η Ελληνική Ακτοφυλακή είχε “παρενοχλήσει” τουρκικό σκάφος και μάλιστα εντός των τουρκικών υδάτων.

Προφανώς και δεν υπάρχει τίποτα απ΄ όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι. Ελληνική Ακτοφυλακή και Πολεμικό Ναυτικό κάνουν όσα πρέπει να κάνουν εκεί που πρέπει να τα κάνουν. Η δήλωση Ακάρ και η σχετική ειδησεογραφία ,όπως εκτιμούν εν ενεργεία αλλά και απόστρατοι στρατιωτικοί αποτελεί την προαναγγελία των επόμενων κινήσεων της Τουρκίας που θα έχουν στόχο την αμφισβήτηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Επιπλέον υπάρχει εγρήγορση για το ενδεχόμενο της προσπάθειας μαζικής προσπάθειας πρσφύγων και μεταναστών δια της θαλάσσης στα νησιά του Αιγαίου.

Αύριο και μεθαύριο θα γίνουν ενημερώσεις εκπροσώπων των κομμάτων πρώτα στο ΥΠΕΘΑ και στη συνέχεια στη Βουλή, από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και ΥΠΕΞ. Η αντιμετώπιση των τουρκικών κινήσεων απαιτεί ενότητα, η οποία προϋποθέτει ακριβή και ειλικρινή ενημέρωση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016