Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται από χθες στη γωνία, παρά τις προσπάθειες που γίνονται για να αμβλυθούν οι εντυπώσεις από τον τρόπο που έκαναν την επιχείρηση στο Κουκάκι. Κι αυτό ,γιατί όντως ασκήθηκε υπέρμετρη βία σε μια επιχείρηση που θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί με πολύ πιο απλό τρόπο. Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, κατήγγειλε ότι χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και πλαστικές σφαίρες! Παρουσιάζει και σχετική ιατρική γνωμάτευση.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, επί της ουσίας επιβεβαιώνει τις καταγγελίες Ραγκούση. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρεται δεν χρησιμοποιήθηκαν πλαστικές σφαίρες που θεωρούνται επικίνδυνες, αλλά ένα άλλο υλικό που περιγράφεται ως “πλαστικό σφαιρίδιο”! Όπως και να ΄χει το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί έπρεπε να γίνουν όλα αυτά για την εκκένωση ενός κτηρίου. Και το αμέσως επόμενο τι θα γίνει αν οι αστυνιμικές δυνάμεις κληθούν να αντιμετωπίσουν πιο επικίνδυνες καταστάσεις.

Τι καταγγέλει ο Γιάννης Ραγκούσης:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πλέον βαρύτατα εκτεθειμένη και για τις έκνομες πράξεις της και για τα ψέματά της.
Όχι μόνον ασκήθηκε αστυνομική βία στο Κουκάκι αλλά ασκήθηκε παράνομη κι αντισυνταγματική αστυνομική βία.
Επιπλέον, γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα στο στήθος.

Ανακοίνωση: Με βάση τις επίσημες ιατρικές γνωματεύσεις των νοσοκομείων ΕΛΠΙΣ κι Ερυθρός Σταυρός, τεκμηριώθηκαν πλέον δύο αναντίλεκτες αλήθειες.
Πρώτον. Στην επιχείρηση των ΜΑΤ στο Κουκάκι ασκήθηκε παράνομη αστυνομική βία με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών μελών της οικογένειας Ινδαρέ μέσα στην ιδιοκτησία τους. Επίσης, τουλάχιστον μία γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα.
Δεύτερον. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είπε ψέματα και προσπάθησε να αποκρύψει τα πραγματικά περιστατικά.
Η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Χρυσοχοίδη είναι μνημειώδης ως προς το θράσος της και τα ψέματά της πως δήθεν «δεν ασκήθηκε αστυνομική βία κατά την επιχείρηση των ΜΑΤ». Όσα παράνομα κι αντισυνταγματικά έγιναν εντός της ιδιοκτησίας Ινδαρέ, ήταν αναπόσπαστο μέρος της αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση της κατάληψης του όμορου κτιρίου κι εκθέτουν ανεπανόρθωτα και τους ψεύτες και όσους τους στηρίζουν.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνον έχει την αποκλειστική πολιτική ευθύνη για την παράνομη και καταχρηστική αστυνομική βία με την οποία παραβιάστηκαν ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος, αλλά πλέον αποδεικνύεται και ως μία ψευδόμενη κι αδίστακτη κυβέρνηση η οποία συκοφαντεί και τραυματίζει αθώους πολίτες όπως η οικογένεια Ινδαρέ, προκειμένου να συγκαλύψει τις έκνομες ενέργειές της.
Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, η αντίδραση και η εναντίωση επαφίεται πλέον όχι μόνο σε κόμματα ή φορείς αλλά και σε κάθε ευσυνείδητο πολίτη που πιστεύει σε μία ευνομούμενη πολιτεία, σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και σε μία προοδευτική Ελλάδα.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016