Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος και δύο ακόμη συνεργάτες του, γράφει το news247.gr .

Όπως αναφέρει  το ρεπορτάζ της Μαρίας Ψαρά, “σύμφωνα με την  αναπληρώτρια εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτζορι Βαν Ντεν Μπρέκε, «κατά τη διάρκεια των τακτικών δημοσιονομικών διαδικασιών και ελέγχων του Κοινοβουλίου, έφτασαν στο φως διάφορες συναλλαγές που έγιναν και έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό από το Γραφείο των Αθηνών και προέκυπταν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητά τους. Ύστερα από μια εσωτερική έρευνα, το Κοινοβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν υποχρεωμένο να παραπέμψει την υπόθεση στον OLAF, την υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης της ΕΕ. Η OLAF επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα».

Η είδηση αποτελεί έκπληξη για τα δημοσιογραφικά γραφεία, αφού το γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα έχει επανειλημμένως επαινεθεί ως αποτελεσματικό από φορείς του Ευρωκοινοβουλίου. Πληροφορίες του news247.gr αναφέρουν ότι οι διοικητικές υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχαν ξεκινήσει έρευνα από τις 29 Ιουνίου, η οποία γνωστοποιήθηκε στην Αθήνα στις 27 Σεπτεμβρίου.

Οι επιτελείς του ελληνικού γραφείου δεν έχουν ενημερωθεί για τις υποθέσεις για τις οποίες ελέγχονται και το Κοινοβούλιο δεν επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για ευρωπαϊκά κονδύλια περί μεταναστευτικού. Μέχρι αυτήν την ώρα, πάντως, το ελληνικό γραφείο δεν έχει ενημερωθεί επισήμως ούτε για την υπόθεση του OLAF.

«Κρίνουμε ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας είναι δυσανάλογο και επιφυλασσόμεθα για τις επόμενες κινήσεις μας», ήταν η λακωνική δήλωση του Λεωνίδα Αντωνακόπουλου.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016